Michael Moore

Světová premiéra: Kapitalismus: Milostný příběh. Dnes večer!

6. 9. 2009 / Michael Moore

Přátelé, tak teď jde do tuhého!

Dnes večer na filmovém festivalu v Benátkách, se bude konat premiéra mého nového filmu Kapitalismus: Milostný příběh (Capitalism: A Love Story). Po šestnácti měsících výroby jsem hrdý, že vám mohu předložit toto své dílo. Naprosto se to odlišuje od čehokoliv, co letos uvidíte na stříbrném plátně.

Tento týden před dvaceti lety jsem uspořádal premiéru svého prvního filmu Roger a já (Roger and me). Dnes bude můj film mít premiéru na nejstarším filmovém festivalu na světě, v italských Benátkách. Je to pro nás neuvěřitelná čest a cítíme se nesmírně poctěni, že máme možnost předvést Kapitalismus: Milostný příběh dnes večer v Benátkách. Ředitel festivalu řekl, že náš film je "neuvěřitelně symfonický" a že ho dojímají jeho charakteristiky eposu. Panebože, tihle Italové! Všechno je pro ně opera!

Ale vážně, jsem přesvědčen, že jsme vyrobili film, který na vás udělá velký dojem. Promítl jsem ho minulý týden kamarádovi a ten mi řekl: "To je tvůj nejnebezpečnější film!" (Ale ujišťuju vás, budete ho ve svém místním kině sledovat v naprostém bezpečí.)

Držel jsem až do nynějška přísně pod pokličkou to, co jsme měli za lubem při práci na tomto filmu a teď uvidíte přesně, co to znamená. Ve věku YouTube a internetu není zrovna lehké něco takového utajovat, ale nám se to podařilo a nemohu se dočkat, než vám tento můj nejnovější pokus budu moci předvést.

Takže nám dnes večer držte palce. Brzo se vrátíme a film se bude promítat po celých Spojených státech (premiéra je 23. září v New Yorku a v Los Angeles, 2. října všude jinde).

Končím citátem z Thomase Jeffersona: "Bankovní instituce jsou nebezpečnější než armády připravené k boji!"

Váš

Michael Moore

PS. Pokud jste neviděli naši novou upoutávku na tento film, je ZDE:

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 4.9. 2009