Novoroční přání všem občanům

31. 12. 2009 / Soňa Hromátková

Narozdíl od pana Žáka přeji všem rozumným lidem, aby vzali (nejen) svůj rozum do hrstí, dlaní či rukou (jakkoli chcete) a konečně přišli říci, a pěkně nahlas, "svým" politikům, že už nedostanou ani korunu za to, co tu předvádějí.

Hladina snášenlivosti přetekla a je na čase, aby začala skutečná revoluce bez sametu a rukaviček. Řádný reparát listopadu 89, bez samolibých, uřvaných, nenažraných a nemorálních individuí=příživníků.

Můžete mi nadat do extremistů jak libo.

Ale:

Pracovat umíme. Politiky nechceme a nepotřebujeme je. Chceme většinově spolurozhodovat o fungování státu, našem bezpečí a životech bez vyčůraných politických a hospodářských prostředníků. Žijeme v 21. století. Máme počítače a programátory. Kdo chce, ať hlasuje ke každé diskutované a položené otázce. Kdo nehlasoval, nechť respektuje výsledek. Platí rozhodnutí hlasující většiny. Kdo má menšinový názor, přizpůsobí se výsledku. Nepřizpůsobiví budou potrestáni. Jednoduché, laciné.

Demokratické.

Máme na to?

Založí někdo poctivý pro začátek na netu stránky, kam se budou moci pokládat jednoduché otázky a hlasovat? Kde se bez prodlevy zobrazí v kterémkoli okamžiku výsledek?

Že nejsou peníze? Ale všichni přece nějaké máme, ne?

Navrhuji první otázku:

Je v této republice někdo, komu vadí/nevadí velkopanské a sprosté způsoby politiků, médií, (nejen)energetických monopolních gigantů a bank a přeje/nepřeje si nápravu věcí veřejných?

Napište mi prosím odpověď na otázku - vadí, nebo nevadí? Přejete, či nepřejete?

Slibuji, že poctivě uveřejním výsledky.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 31.12. 2009