I tahle vláda z nás dělá blbce

17. 1. 2011 / Ivo Bubeník

Nejen tím jak dovedně maskuje své skandály, světovou korupci a tajné dohody z Hradu, ale i tím jak neplní a pošlapává své sliby.

Není tomu tak dávno, nemýlím-li se, co před volbami slibovali, že nebudou nic privatizovat.

A již zvažují, že: Prodají Budvar, nově vytvořený Český aeroholding

a část podniku Lesy, as.

Ač tedy k tomu tahle slavná vláda škrtů nedostala ve volbách žádný mandát, dělají si opět, co chtějí. Ovšem tentokráte si "průhledně" přerozdělují cizí (naše) miliardy. Jako svého času ministr financí Klaus, vnitra Langer nebo Gross. Není známo, že by je použily například na financování penzí nebo její reformy. Vždy si ještě z vybraných příspěvků na soc. zabezpečení každoročně "půjčovaly".

Ani současně uvažované podniky nejsou a nikdy nebyly státu, natož jeho ministrů. Podniky byly totiž postaveny z peněz daňových poplatníků, tedy de facto i de jure jsou vlastněny penzijními úsporami lidí. Proč kapitál slovutní ministři nepoužijí na penzijní závazky státu? Proč nevyužije slavná vláda se všemi poradci tento majetek ( Prazdroj, ČEZ) k tomu, aby alespoň část akcií převedla na reformu financování penzí?

Řeknu proč. Protože by jinak nemohli s našimi penězi kšeftovat a korupčně nakládat ve prospěch svůj a svých kamarádů. Tento fakt písálkům z deníku MFD a jemu podobných nevadí. Přesto se hrabou (díky Švýcarské policii) v historii jak proběhl prodej dolů MUS a v provizích expremiéra Grosse. Je velmi pravděpodobné, že takto budou prodány i poslední zbytky majetku a pak teprve nastanou škrty.

Dnešní vláda je ke korupci netečná jako ty předešlé. Vše dovolují privatizační zákony a ty ještě nikdo nezrušil.

Za 4 roky se budou řešit aféry a skandály jako ty dnešní a o miliardách, které se vypařily, se bude v úplatném tisku zase jen tlachat. Podstata všeho je nadále tajná.

Peníze z prodeje nepoužije vláda na NAŠE penze, ale třeba na tajné stranické fondy, na vládní výdaje a spříznění politici v dozorčích radách budou mít z našeho kapitálu skvěle placenou "doživotní" rentu. Takže kupředu pravá.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 17.1. 2011