Výsměch? Urážka? -- Pohrdání občany!

11. 3. 2011 / Jan Polívka

Nemohu uvěřit závěrům jednání K9 (= asi devět křiváků?), kteří během několika hodin zcela zvrátili veškerá svoje předešlá tvrzení o absolutní neudržitelnosti současného stavu vyplácení důchodů, k jejichž záchraně je jediná cesta: "sjednotit od letošního podzimu DPH na 20%". (Pokud by k tomuto záchrannému kroku nedošlo, zkolabuje důchodový systém a doplatíme na to všichni. Je totiž už pět minut po dvanácté ...)

Chápu, že tato tvrzení velkého mystifikátora, takto bohužel šéfa státních financí, mohla být jen pouhou "ověřovací sondou", jak se zachovají média (ev. opozice, levicové odbory, naivní ekonomové či dokonce hlavu státu). Rozumím proměnám stanovisek oné podivné grupy, nazvané VV (s.r.o.?) Dovedu si představit, že stejně zásadoví jsou zasloužilí političtí turisté, hlásící se k tradici, hledající prosperitu a zcela pohrdající otevřeností. Nerozumím tomu, že strana, která v minulých volbách utržila největší výprask (a přesto se jí podařilo zaujmout nejvyšší vládní funkce), nemá dostatečně silný pud sebezáchovy, aby před svými voliči hrála alespoň komedii o politické odpovědnosti.

Jsem doslova otřesen způsobem, jakým se tato podivná skupina všehoschopných demagogů vysmívá občanům tohoto státu. Snad ani nejnaivnější z důvěřivých jim po dnešku nemůže věřit dokonce ani to, že reprezentují alespoň ty, kdo jim svěřili svoje hlasy.

Cítím se hluboce podveden, uražen a domnívám se, že jediné, co mohou tito "nejlepší z nás" udělat, by bylo omluvit se a "vzdálit se kanálama". Alternativou potom je cosi podobného, co v těchto týdnech probíhá na severu afrického kontinentu.

Ale tak daleko snad to dojít nemusí.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 11.3. 2011