O sexismu a homofobii

25. 4. 2011 / Filip Mahďák

Reakce na homofobní a tak nějak samozřejmě sexistickou poznámku čtenáře Ivo Mareše, k poznámce redaktora BL Jana Čulíka, k sexistické http://www.novinky.cz/domaci/231631-schwarzenberg-budeme-li-dal-blbnout-zbude-z-nas-po-volbach-jen-hloucek.html?ref=boxEpoznámce současného místopředsedy vlády Karla Schwarzenberga. Aneb věčně únavně stejné sexistické problémy v mateřské školce demokracie, píše čtenář Filip Mahďák.

Pan Čulík se snaží velmi jemně, již po kolikáté, sdělit něco o tom, co by opravdu, ale opravdu západní politik nikdy a za žádných okolností nevypustil z úst.

Jinak by ho veřejné mínění okamžitě protáhlo průplachem demokratického tisku z vysluní vládního postu někam velmi daleko daleko do stoky zapomnění.

Něco jiného si ovšem myslí Ivo Mareš, cituji: "Poznámka o krásné blondýnce (přitom Kočí vypadá jako transvestita) měla působit pouze pro odlehčení a je to diplomatická řeč, ve které přece jen Tluchoře zkritizoval."

Z mého pohledu se ve vyjádření Karla Schwarzenberga: "Je to trošku zmatená žena [Kristina Kočí]. Já nebudu nikdy nikomu vyčítat, když kvůli krásné blondýnce udělal nerozumný krok" nejedná v žádném případě především o nějakého Tlučhoře, jak píše Ivo Mareš, ale na první pohled zase jen o další vyjádření machistické nadřazenosti české kalamitně falusoidní kultury, které postrádá zdravé sebeúcty i k tomu vlastnímu falu a tím pádem samozřejmě i k falům těm druhým. Vynahrazujíce si tak své skryté komplexy a abulie na ponižování blonďaté yoni. Jak sami Češi mnohdy neopomenou zdůraznit té slabší strany pohlaví.

Jenomže je otázkou jak moc se mi Češi můžeme vlastně na Karla Schwarzenberga zlobit, anebo mu naopak být vděční za to že nám svým způsobem přináší alespoň trochu informací o tom jakými skutečně jsme. Nejenom že pan Mareš má velmi zkreslený dojem o tom co je to diplomatická řeč, ale na prvním místě docela samozřejmě přehlíží sexistický kontext v poznámce pana Schwarzenberga. On tam navrch pan Mareš dokonce přidává ještě podtext homofobní. Opět cituji: "(přitom Kočí vypadá jako transvestita)". Neuvěřitelné!

Příznačné je, že si Češi nedokáží sami pro sebe ani pořádně přeložit heslo homofobie na Wikipedii. Píše se tam (česky): Homofobie je termín, kterým se označuje diskriminace, odpor nebo iracionální strach z homosexuality nebo homosexuálně zaměřených osob. No podle anglické Wikipedie to máme opět komplexnější. >Homofobie je soubor negativních pocitů a postojů zaměřených k lidem a chování, projevujících se jinou sexuální orientací. Lesbickou, homosexuální, bisexuální, případně transexuální a mezipohlaví.

Čemu se však divit milé děti. Transvestické čáry máry s blondýnkami, co pro někoho nejsou až tak krásné jako pro druhého, šup a je tu homofobie. Tak a mnohdy daleko hůře je tomu dnes a denně v kouzelném kocourkově - všeználkově. Všeználkově kde zítra neznamená co znamenalo včera a dnes to znamená bůhví co. Na východ od demokracie s vládou rozpočtové odpovědnosti ke které není přizvána ani jediná žena, i když ten rozpočet ve většině českých domácností v zájmu zachování českého druhu většinou vždy nakonec musí řídit ona. Pro opravdu nechápavé. Ta žena ne ta vláda. A pro ty úplně, ale úplně nechápavé. Současné vládě je váš domácí rozpočet úplně, ale úplně šuma fuk. Domácí úkol Srovnej česky Falus a anglicky Phallus ;-)...

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 22.4. 2011