Petr Pavel mohl vyhrát v prvním kole a získat nebývale silný mandát

14. 1. 2023 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta
Paní Nerudová, pane Fischere, pane Hilšere, co se to stalo s potenciálem demokratických voličů v prvním kole prezidentských voleb? Zkuste si sečíst svoje procenta a připočíst je k tomu, co má Petr Pavel. Je to hodně přes padesát procent. Co jste to těch posledních několik měsíců dělali, komu jste to vlastně pomáhali? Babišovi.

 

Mohli jsme mít prezidenta v prvním kole s nesmírně silným mandátem, který by vytřel zrak Babišovi, Okamurovi a všem podobným. Místo toho máme frustraci a hrůzu z toho, jak bude Babiš mobilizovat společnost proti vládě v druhém kole prezidentské volby.

Hořký úsměv budí titulek na Seznamu, podle něhož paní Nerudová tvrdí, že Babiš je zlo. No jo, proti zlu se ale spojují síly, a to promyšleně, předem a včas, protože zlo se bere vážně. Zlo není něco, s čím si lze jen tak pohrávat ve jménu vlastních ambicí.

Doufal jsem, že když jsou demokraté nepoučitelní a pořád dělají tu samou chybu ve jménu svých vlastních ambicí, které překrývají kecy o velkých hodnotách a pravdách, že voliči na druhé straně politického spektra potopí Babiše tím, že podpoří Baštu. Ale jsou chytřejší než demokraté, mnohem chytřejší.

0
Vytisknout
7247

Diskuse

Obsah vydání | 17. 1. 2023