Poměry v olomouckých autobusech asi nejsou rasistické

28. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Jsem z Olomouce a také jezdím občas autobusem. Samozřejmě každý Olomoučan, který občas použije MHD, ví , že si může koupit lístek u řidiče. Máto jedno "ale": - u řidiče visí cedulka, která vás žádá, abyste měli při koupi jízdenky přesný obnos v mincích !!! řidič bohužel není pokladní v supermarketu a nemůže na každé zastávce rozměňovat na velké bankovky ( nemá nato dostatečně velkou pokladnu ), píše Viktor Štětina.

Navíc dotyčná si může zakoupit jízdenku pomocí SMS tato služba je v Olomoucké MHD zavedena cca 2 měsíce.

Je to cca 14 dní, kdy jsem chtěl jet z večerního nákupu v cca 18,00 autobusem domů, neměl jsem lístek a říkám si, koupím ho u řidiče, po vystání fronty do autobusu jsem vytáhl papírovou stokorunu a dal jsem ji řidiči, ten mě odbyl slovy, že nemá drobné, ukázal prstem na cedulku a řekl , že jestli neumím číst.

Samozřejmě jsem drobné neměl a řidič na mě zahulákal, ať si vystoupím a počkám na další autobus , protože jinak nestihne jízdní řád. Ano byl jsem nucen vystoupit !!! a světe div se, jsem romské národnosti? ne , jsem bílej

Jsou v Olomoucké MHD rasisti ? ne, jenom jenom vystresovaní řidiči kteří potřebuji dodržovat jízdní řád a hlavně nejsou to pokladní !!!

0
Vytisknout
7705

Diskuse

Obsah vydání | 28. 11. 2012