Johnsonův šéf brexitu chce zrušit slib Mayové chránit práva zaměstnanců

31. 7. 2019

čas čtení 1 minuta
David Frost naznačil, že by brexit mohl být příležitostí k úniku před "tvrdou regulací trhu" uvnitř EU, upozorňuje exkluzivně Jon Stone.


Nový Johnsonův šéf brexitu chce zrušit závazek expremiérky Theresy Mayové chránit práva britských zaměstnanců a naznačil, že brexit je příležitostí uniknout před "tvrdou regulací pracovního trhu" v EU.

Před pouhými dvěma měsíci David Frost prohlásil, že oponuje přístupu prosazovanému "lídry obou hlavních politických stran" a tvrdil, že práva zaručená EU by se po brexitu neměla automaticky stát součástí britské legislativy.

Frost, který je bývalým šéfem londýnské Obchodní a průmyslové komory, byl jmenován minulý týden novým premiérem Borisem Johnsonem na místo Ollyho Robinse coby šéfa pro EU.

"Obchodní organizace často v minulosti kritizovaly směřování EU k tvrdé regulaci pracovního trhu," prohlásil v květnu Frost v článku přetištěném na webu komory.

Theresa Mayová se jménem vlády zavázala udržet současnou úroveň ochrany práv zaměstnanců garantovanou EU a zašla dokonce ještě dál, když nařídila parlamentu, aby automaticky hlasoval pro dodržení pravidel bloku, když se objeví nová legislativa. Plány na "dynamické přizpůsobení" byly odhaleny vládou během neúspěšné snahy získat podporu labouristických poslanců pro dohodu o vystoupení z EU.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6967

Diskuse

Obsah vydání | 2. 8. 2019