Keith Richards z Rolling Stones vyšetřován, že si zapálil na jevišti

28. 8. 2006

Legendárního kytaristu ze skupiny Rolling Stones Keithe Richardse vyšetřuje komunální úřad města Glasgow za to, že porušil zákaz kouření ve Skotsku.

Činitelé komunálního úřadu města Glasgow potvrdili, že vyšetřují, zda si Richards při představení na jevišti v glasgowském Hampden Park zapálil cigaretu.

Mluvčí města Glasgow konstatoval: "Byli jsme na to upozorněni a budeme to vyšetřovat. Komunální úřad města Glasgow bere svou odpovědnost za vynucování zákazu kouření velmi vážně."

Zákaz kouření v uzavřených veřejných místnostech vešel ve Skotsku v platnost letos koncem března. Účelem zákazu je snížit choroby u občanů, způsobované druhotným kouřením. Pokud bude Richards shledán vinným, bude muset zaplatit pokutu 50 liber a správce divadla, kde k přestupku došlo, pokutu 200 liber.

Před několika dny bylo zabráněno známému herci Melu Smithovi, aby si zapálil doutník při představení na letošním edinburském festivalu. Mel Smith hrál Winstona Churchilla a hrozil, že zákaz kouření poruší. Nakonec však ve hře pouze vzal do ruky doutník a zapalovač a odložil je, aniž si zapálil.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 29.8. 2006