Ženy, muži, psi, kočky a děti

27. 12. 2013 / Sandra Wain

čas čtení 4 minuty

Do naší sociálně-psychologické poradny chodí ženy i muži s různými problémy. Asi 90 % z nich, možná i více, se týká mezilidských vztahů, tj. vztahů mezi muži a ženami. Naši specialisté však tyto problémy neřeší pomocí terapie chemické, skupinové či jiné, ale naléváním čistého vína. Vycházejí z faktu, že nemocný člověk, který důkladně nezná svoji nemoc (vinu), není schopen se nijak léčit sám.

O pouhé zaléčení různých sociálně-psychologických problému i psychosomatických potíží, které s nimi přímo souvisejí, se mnohem lépe starají jiní odborníci, kterým nechceme nijak konkurovat. Problémem, který bývá na pozadí všech těch dnešních partnerských vztahů, jsou řečeno lapidárně (či pro útlocitné s nadsázkou) psi, kočky a děti.

Mladí lidé v moderní společnosti již nehledají partnera pro partnera samotného a tím i pro sebe, ale pro ekonomické zajištění, a také proto, aby si pořídili psy, kočky a případně i děti. Vůbec nezáleží jakými ušlechtilými city a ideály se tyto motivy maskují v jejich vědomí a mysli, naprogramované podvědomí, které ovládá jejich osobu, si nenápadně prosazuje své. Výsledkem jsou víceméně neuspořádané partnerské vztahy, neduživost, nevěra, alkoholizmus, narkomanie, gamblerství, nezaměstnanost, bezdomoví, kriminalita, domácí násilí, soudní řízení rozvody, podmíněný nebo nepodmíněný výkon trestu a mnohé jiné.

Mladí lidé si nejsou schopni plně uvědomit, co vlastně chtějí a proč to chtějí. A starší a staří lidé jim v tom moc nepomohou. Jak je například možné, že dva mladí manželé chovají ve svém nově zakoupeném bytě dva psi a dvě kočky? Dítě si plánují až za deset let, až splatí hypotéku, kterou jim z větší části již splatili rodiče.

Zmínění mladí manželé se spolu krátce od svého prvního seznámení zoufale nudí. To, co jim vzájemně schází, živelně hledají u svých koček a psů. A vůbec si neuvědomují, co to je. Jednotlivě navštívili naši poradnu. Snad si nechali poradit. Pokud ne, jestli se za rok nerozvedou, tak si pořídí další kočku, psa nebo nestálého partnera.

Tím hledaným agens je obyčejné vědomí. Každý hledá jenom to, co mu schází. Pokud vám nic neschází, nic nehledáte. Vitalita spolu s oduševnělostí, které obdivujeme u dětí, psů a koček, se z lidského organizmu rychle ztrácí s každou novou generací, která je odchována ve virtuální realitě moderních mediálních technologií. Rodiče sice mnohdy sami žehrají nad nedostatkem tělesného pohybu svých potomků, ale obvykle jsou již také velmi postižení syndromem civilizační degenerace, takže nejsou schopni plně posoudit jeho otřesnou tragiku, kterou tak rádi bagatelizují.

Specialisté z naší neziskové poradny neradí svým klientům žádné triky, jak obelstít partnera, jak ovládat muže nebo ženu, ani nedoporučují deset způsobů, jak dosáhnout údajně plného uspokojení, ale radí zcela jednoduchá avšak obtížná řešení, které má každý živý člověk vždy při sobě. Jejich princip spočívá v uvědomování si svého těla. Tento požadavek však bývá pro mnohé pacienty tak nepřijatelný, že raději volí rezignaci, starý životní styl, rozchody, rozvody, alkohol, drogy, léky, drastická mučení těla, plastické operace a jiné dnes tolik běžné terapie a procedury, které jádro problému nijak neřeší, ale chronicky i akutně rozvíjejí.

Ačkoliv naše životosprávné rady a psychosomatické pokyny poskytujeme našim klientům zdarma, za ony běžné procedury a terapie, které neomezují jejich podvědomé určení a nezasahují civilizační degeneraci, avšak které jim často ubližují, jsou ochotni platit velmi vysoké částky.

Zmínění lidé jsou ideálními objekty ekonomiky, která je poškodila a zničila. Skromné kapesné, které obdrží za své pracovní, lidské a zdravotní újmy ve prospěch destruktivní ekonomiky, si od ní navíc pro sebe i pro své děti kupují drahou plytkou úlevu, a také své další a další nevratné bytostné postižení. Mít potápějící se loď naší kuriózní demokracie kapitána, který by ji promyšleně neopustil jako první, dávno by z plna hrdla křičel: "Zachraň se, kdo můžeš!"

0
Vytisknout
10042

Diskuse

Obsah vydání | 27. 12. 2013