Celorepubliková iniciativa Peloton chce promluvit do prezidentské volby

22. 5. 2016

čas čtení 1 minuta

Kroměřížská výzva - tisková zpráva

V sobotu 21.5. 2016 se v Kroměříži uskutečnilo celostátní setkání občanů ze všech krajů České republiky a vytvořili iniciativu s názvem Peloton.

Prvním dokumentem Pelotonu je Kroměřížská výzva, která popisuje jak východiska, která k ustanovení iniciativy vedla, tak strategii, kterou Peloton zvolil pro prezidentskou volbu v roce 2018.

Strategie si klade za cíl propojit po celém území republiky síť aktivních občanů a iniciativ, která bude podporovat demokratické kandidáty v příštích prezidentských volbách a která pomůže zvolit důstojnou a odpovědnou hlavu našeho státu.

Peloton chce učinit diskusi o kvalitním prezidentském kandidátovi věcí veřejnou a pozitivně ovlivnit společenskou atmosféru v naší zemi, pozvednout opět do společného povědomí hodnoty demokracie, svobody a právního státu.

Výzva formuluje hodnoty, které by kandidát na prezidenta republiky měl mít, ale především představuje strategii pelotonu.

Iniciativa nechce představit budoucího kandidáta od zeleného stolu a není řízená žádnými stranickými sekretariáty. Dává prostor celému pelotonu vhodných demokratických kandidátů, z nichž nakonec společně podpoří jednoho, který bude mít největší šanci na úspěch.

Pro další informace prosím pište na kontakt@kromerizskavyzva.cz.

Telefonní kontakty:

Martin Hausenblas 608 608 100

Michael Kocáb 602 365 026

Martin Přikryl 602 122 776

Text Kroměřížské výzvy v digitální podobě a jména všech podporovatelů najdete na www.kromerizskavyzva.cz, kde lze i vyjádřit svou podporu.

0
Vytisknout
6715

Diskuse

Obsah vydání | 26. 5. 2016