Proč má tolik mužů/policistů nutkání brutálně útočit na ženy?

21. 3. 2021 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty
Channel 4 News zveřejnily neuvěřitelné video, na němž britský policista Oliver Banfield fyzicky zaútočil na ženu, která šla večer po ulici domů. Policista dostal mírnou pokutu, jinak potrestán nebyl. Funguje dál jako policista.

V souvislosti s nedávnou vraždou Sarah Everardové - policistou - vycházejí najevo četné případy nesmyslného násilí vůči ženám od mužů, dokonce i policistů. Při londýnské demonstraci proti násilí vůči ženám na Clapham Common minulou sobotu, proti níž brutálně zasáhla londýnská policie, svědčila jedna dívka, že se jí tam jakýsi muž odhalil. Informovala o tom v blízkosti stojícího policistu, ten to ignoroval.

Týdeník Observer publikoval informaci o neuvěřitelném množství útoků příslušníků londýnské Metropolitní policie na ženy, včetně útoku, kdy jeden policista měl sex s obětí znásilnění a jiný zaútočil na oběť domácího násilí.

Organizátoři vigílie za Sarah Everardovou minulou sobotu na Clapham Common obvinili londýnskou policii, že není schopna řešit svou "instituční mizogynii".

Zde je to video, zveřejněné Channel 4 News. Není divu, že ho jen na Twitteru zhlédl téměř milion lidí:



V letech 2012-2018 došlo k 594 stížnostem proti londýnské Metropolitní policii, z nichž bylo 119 shledáno důvodnými. 

Známé jsou také neuvěřitelné historické případy, kdy příslušníci britských tajných služeb špehovali levicové a ekologické aktivistky, předstírali, že jsou aktivisty v témže hnutí a stali se celé řadě žen sexuálními partnery. Ty ženy jim porodily děti, agenti pak z jejich života zmizeli. Měli fingovanou totožnost.

Jen mě to tak vede k úvahám, jak to vypadá v této věci v České republice. Jak známo, ženy v drtivé většiné případů sexuální násilí a domácí násilí ani policii neoznamují.


1
Vytisknout
5368

Diskuse

Obsah vydání | 23. 3. 2021