Kříže za zemřelé na náměstích ČR

22. 3. 2021

čas čtení 3 minuty
tisková zpráva

 
logo
 
 
† KŘÍŽE ZA ZEMŘELÉ NA NÁMĚSTÍCH ČR. †

 



Uplynul rok a Vláda zmařených životů stále nemá plán. Ve společnosti roste nespokojenost. K dnešnímu dni zemřelo 24 810 lidí. Byli to naši blízcí, přátelé, rodiče a prarodiče, kamarádi, kolegové z práce… Za ty všechny jsme dnes smývatelným sprejem nakreslili křížek na Staroměstském náměstí a také v dalších městech po republice. Vedení hl. m. Prahy rozhodlo, že kříže mohou na Staroměstském náměstí zůstat. Všechny zbytečně zmařené životy nás zavazují k tomu, abychom u voleb konečně vykročili ke změně. Jinak bude hůř. Zbývá 199 dní.






 

 
logo
 
 
† KŘÍŽE ZA ZEMŘELÉ NA NÁMĚSTÍCH ČR. †

 

Foto: Petr Zewlakk Vrabec


Jsme v hluboké krizi, “Best in covid” v Evropě. A Vláda zmařených životů na tom má velký podíl. Za epidemii koronaviru nemůže. Ale nese odpovědnost za svůj totální amatérismus. Za to, že naprosto ignoruje všechna vědecká data a nabízenou pomoc. Je to obrovská tragédie a celosvětová ostuda. 

 
 
OTEVŘENÝ DOPIS PREMIÉROVI ANDREJI BABIŠOVI: Vláda zmařených životů už napáchala dost. Nechte pracovat ty, kterým osud České republiky není lhostejný.
 
Do ulic teď jít nemůžeme, protože nechceme krizi prohlubovat tím, že se velké množství lidí vystaví zdravotnímu ohrožení. Proto jsem napsal otevřený dopis, který ve čtvrtek odneseme předsedovi Vlády zmařených životů Andreji Babišovi. Je napsaný od srdce, tak, jak to teď cítím. Pokud to cítíte podobně, prosím připojte pod dopis svůj podpis a sdílejte ho dál.
 
Podepsat otevřený dopis
 
Mám prostě pocit, že nás vláda odepsala a hledí si jen svých zájmů. Připojte se k dopisu svým podpisem a vzkažte tak Andreji Babišovi, že už toho zpackal dost. Je čas, aby ustoupil z cesty a nechal pracovat ty schopnější. 
 
 
Vláda zmařených životů rozkládá tuto zemi. Není její zásluha, že náš stát ještě drží pohromadě. Je to zásluha všech, kteří se v této těžké době chovají zodpovědně, aktivně pomáhají, pečují o druhé, riskují a obětují se v první linii. 

Je to důležité, proto to sem napíši ještě jednou: Všechny zbytečně zmařené životy nás zavazují k tomu, abychom u voleb konečně vykročili ke změně. Jinak bude hůř. Zbývá 199 dní.

Děkujeme za vše, co pro demokracii děláte.

Za tým Milionu chvilek
Benjamin Roll

 
 
  P. S.    Podívejte se na fotografie z dalších měst, kde jsme si dnes připomněli 24 810 zemřelých a namalovali smývatelným sprejem kříže ve veřejných prostranstvích. 
 
 
 
logo facebook logo instagram logo twitter logo youtube
 
www.milionchvilek.cz
 
 
 
Přepošlete tento e-mail dál a pomozte demokracii v České republice.
Chcete se nás na něco zeptat? Stačí odpovědět na tento e-mail.
 
 
 
logo
 
Záleží Vám na demokracii?
Podpořte její obranu finančním darem.
 
Nepřejete si dostávat tyto e-maily?
Odhlaste se z databáze odběratelů kliknutím zde.
 
Tento e-mail odeslal spolek Milion Chvilek, z. s. se sídlem Koněvova 289/3, Praha 3, Žižkov, IČ: 06760538.
Spolek je zapsaný ve Spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl L, vložka 69778.
 

0
Vytisknout
7918

Diskuse

Obsah vydání | 30. 3. 2021