Ne naším jménem! - odložení páteční demonstrace

22. 12. 2023

čas čtení 1 minuta

 


V rámci solidarity s oběťmi čtvrteční střelby na FF UK v Praze iniciativa Ne naším jménem! - Za spravedlivý mír na Blízkém východě ruší páteční plánovanou akci na podporu hesla "From the River to the Sea, Palestine will be free".

Původně plánovaná demonstrace stanovená na pátek 22. prosince ve 13:00 před ministerstvem vnitra bude přesunuta na pozdější termín, o kterém budeme včas informovat.

Vyjadřujeme hlubokou soustrast všem, které tato tragická událost zasáhla.

Zdeněk Jehlička, nenasimjmenem@gmail.com

Ne naším jménem! Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě vznikla v březnu 2011 za účelem vyjádření nesouhlasu s návštěvou izraelského premiéra v České republice a proti možné vojensko-technické spolupráci České republiky a Státu Izrael. Pořádá veřejné akce s cílem upozornit českou veřejnost na často nekritický přístup české politické reprezentace ve vztahu k Izraeli a organizuje přednášky a besedy k blízkovýchodní problematice. Je součástí Evropské koordinace výborů a asociací za Palestinu (ECCP), která sídlí v Bruselu a sdružuje 42 organizací a iniciativ v Evropě. Členové ECCP vystoupili mj. na půdě Evropského parlamentu v panelu týkajícího obchodování EU s nelegálními izraelskými osadami.

http://ism-czech.org/iniciativa/
http://eccpalestine.org/


0
Vytisknout
2340

Diskuse

Obsah vydání | 22. 12. 2023