Novinář zděšený rozkladem vlády

27. 10. 2012 / Luděk Prokop

čas čtení 4 minuty

Novinář je zděšen rozkladem vlády: Ti blázni nevidí, co levice provede naší zemi.

Bohumil Pečinka, vystudovaný za totalitního režimu, tudíž bezplatně, je zděšený ze sebevražedného směřování ODS k předčasným volbám. Na rozdíl od něho si evidentně hloupé vedení, pro ODS sebevražednost předčasných voleb, vůbec neuvědomuje.

Objektivní pravicový novinář (omluvte prosím tento protimluv), cítí (možná přímo občanskou) povinnost varovat stranu Petra Nečase před vypsáním takových voleb.

Zděšení pana Pečinky nejvíce pramení z možnosti, že levice by mohla získat dvojí ústavní většinu a na desetiletí dopředu nenávratně změnit charakter země.

Nevím sice, co by na tom bylo až tolik hrozného, že to žurnalistu, laureáta Ceny Ferdinanda Peroutky, tolik děsí. Nicméně jsem přesvědčen, že z tvrdošíjného lpění naší vrcholně trapné vlády na bezprecedentním prodlužování její agonie, (viz koaliční lepidlo z nezvoleného odpadu nazvaného LIDEM), plynou podstatně markantnější a nebezpečnější hrozby, než je pro kohokoli až hrůzná možnost získání dvojí ústavní většiny levice.

Nedomnívám se, že po tom co permanentně předvádí pravicová vláda, by se měla po krajských a senátních vytvářet vůči levicové vlně jakási antivlna.

Nicméně určitá naděje na udržení jakž takž slušných pozic pro ODS, tu zatím, prozatím je. Úplně fatálně špatná konstrukce a cesta hlavou proti zdi je zaslepené lpění na krátkodobém setrvání v korytech a korýtkách, za cenu totální ztráty důvěry naprosté většiny občanů. Skutečnost, že prioritou vládních vůdců byl záměr dovytunelovat co se ještě dá, prostřednictvím důchodové reformy a církevních restitucí, nezakryjí žádná hesla, žádné lži, žádná politická zaklínadla ani falešné ideologické floskule. Ba dokonce ani tolik osvědčené, pomalu ale jistě vyčpělé, nenávistně antikomunistické, fanaticky zásadové postoje.

Tragické na předčasných volbách by podle slov žurnalisty Pečinky bylo to, že levice by získala ve sněmovně ústavní většinu. A jestliže má už takovou většinu v Senátu, mohla by provést rozsáhlé změny. "Třeba by jinak definovala zdravotnictví a tím celý politický a hospodářský systém ovlivní na dalších dvacet let dopředu" tvrdí pravicový soudruh Pečinka. Vyvstává kardinální otázka, zda nemá být skutečně zdravotnictví definováno jinak. A sice tak, aby například se nemohlo stávat, že stařenka v lékarně se rozpláče, protože nemá potřebné peníze na doplatek k léku.

Žurnalista Pečinka dodává. "Podobně to levice může udělat i v jiných oblastech, takže nejen, že by ty předčasné volby do dvou či tří měsíců s pravicí zametly, ale především by se mohly udělat nevratné ústavní změny". No pravdaže, otázkou je, zda není přímo nezbytné udělat nějaké ty další ústavní změny. Například takové, aby bylo jasně definováno, že vedle zdravotnictví bude bezplatné i školství.

Dovolil jsem si uvést jen dva malé příklady a domnívám se, že netřeba rozepisovat se o dalších hrůzách, kterých se pan Pečinka tolik děsí.

Nechci se zde ani rozepisovat o tak vehementně a do zhloupnutí opakované větě právníka z Plzně, politika Bendy, že to co bylo ukradeno, má být i vráceno. Naplnění toho po více než dvaceti letech rozkrádání si raději nechtějme ani představit. Jenom bych rád pana Pečinku ujistil závěrem, že tohle nehrozí ani v tak úděsné představě, že levice získá dvojí ústavní většinu. Leda, že by skutečně na desetiletí dopředu nenávratně změnila charakter země.

0
Vytisknout
8878

Diskuse

Obsah vydání | 30. 10. 2012