Jak proti sobě poštvat všechny na světě - s výjimkou katolické hierarchie

21. 5. 2013 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

1. Máte-li sebemenší možnost pomstít se svému kritikovi zneužitím pravomocí, které vám podle zákona nenáleží, a přitom se zavděčit potenciálnímu politickému spojenci, udělejte to.

2. Že tím znevažujete práci vědecké rady Univerzity Karlovy, jediné vysoké školy, jejíž diplomy byly na Západě uznávány i v době komunismu, a tím vlastně de facto i celé vědecké obce, jsou nutné vedlejší náklady - neváhejte.

3. Když začnete neurčitě naznačovat o důvodech a zamotávat se do výmluv, že už nevíte, kudy kam, uražte kromě akademiků pro jistotu ještě taky gay lobby. To funguje úplně skvěle, vzpomeňte si na Topolánka.

4. Když o vašem konfliktu s gay aktivistou začnou psát západní média, uražte i tato média...

P.S. Jakkoliv se lze právem pohoršovat nad postojem prezidenta k ústavně zaručeným právům sexuálních menšin - ostatně stejně jako třeba nad jeho minimálně nevkusným vtipkováním o znásilňování během kampaně - problém zde není možno redukovat na tyto jednotlivé postoje. I když nakonec v kauze Putna podle všeho neslavně ustoupí, bude se nadále pokoušet získávat další a další pravomoci nad rámec zákonů a ústavních zvyklostí. Proto kromě novely vysokoškolského zákona, která jednoznačně vyloučí prezidenta z procesu udělování vědeckých hodností, je třeba co nejrychleji zpřesnit jeho ústavní pravomoci tak, aby byl jeho nekonečným mocenským nárokům nasazen náhubek a Česká republika nebyla za nějaký čas nucena řešit zase další aféru typu "Baštova kufříku s Putnovými kompromateriály".

0
Vytisknout
6536

Diskuse

Obsah vydání | 22. 5. 2013