Česká televize rozhovor s Dominikem Dukou zkreslila

22. 5. 2013

čas čtení 1 minuta

Tisková zpráva pražského arcibiskupství

Dovolujeme si Vás upozornit na nahrávku rozhovoru, který Dominik Duka poskytl redaktorce České televize 18. května 2013 - upozorňujeme, že slova pana kardinála byla vytržena z kontextu, úvaha pana kardinála měla daleko širší kontext a jinačí pointu, než že by některou stranu sporu podpořil či nepodpořil.

Pan kardinál ve skutečnosti řekl: "opravdu nemohu komentovat každou událost (...) můj názor je takový, že tady se musí kompetenčně dojít k nějakému závěru, protože si myslím, že není možné, aby ze statutárů, kteří podepisují určitá rozhodnutí, byli vlastně jenom, když to řeknu po polsky, "dziadki podpisowymi", tady se musí najít nějaká cesta. Ale myslím, že ta kauza nebyla rozhodnuta, tak bych do ní ani nevstupoval".

Nahrávku můžete ověřit na odkazu: ZDE

Byli bychom rádi, kdyby se se slovy pana kardinála Dominika Duky zacházelo přesně, někteří redaktoři si bohužel vykládají citaci ze zpravodajství ČT jako výraz nepřímé podpory - což při poslechu celé nahrávky není pravda. Pokud je to ve vašich silách, uveďte prosím informaci ve svých textech na pravou míru.

Naprosto nesmyslné je potom stavět výroky pana kardinála Duky do pozice Duka vs. Vlk.

S pozdravem a poděkováním,

Josef Nerušil

odbor vnějších vztahů

vedoucí referent

http://www.apha.cz

0
Vytisknout
9831

Diskuse

Obsah vydání | 24. 5. 2013