Byt Newyorčanky prohledán policií poté, co hledala na internetu, kde koupit papiňák

2. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Obyvatelka Long Islandu se stala obětí policejní razie kvůli tomu, co hledali na internetu její manžel a syn, a v důsledku své snahy "naučit se jak vařit čočku". Úřady uvedly, že policejní prohlídka jejího bytu se uskutečnila na základě občanského udání, nikoliv na základě analýzy internetových dat.

Žena z New Yorku si stěžovala, že zájem její rodiny o koupi papiňáku a ruksaku vedl k tomu, že jí byt prohledalo šest policistů, kteří požadovali informace o jejím zaměstnání, o původu jejího manžela a o tom, co je to quinoa, merlík chilský, nová módní potravina Newyorčanů.

Michele Catalanová, která žije na Long Islandu v New Yorku, uvedla, že její vyhledávání papiňáků na webu, internetové vyhledávání ruksaků, které uskutečnil její manžel a zájem jejího syna o webové informace o bombovém atentátu v Bostonu vytvořily kdesi v internetovém éteru "perfektní bouři teroristické profilace".

Ve středu provedlo v jejím bytě prohlídku podle jejích slov "protiteroristické policejní komando".

Catalanová byla v zaměstnání, ale její manžel seděl v obýváku, když se dostavila policie. Catalanová svědčila o svých zážitcích na serveru Medium.com. Vysvětluje policejní razii tím, že na internetu vyhledávala papiňáky - papiňák použili smrtícím způsobem bratři Carnajevové při svém bostonském atentátě.

Policie vysvětlila, že důvodem policejní razie bylo internetové vyhledávání papiňáků a ruksaků, které provedl ve svém bývalém zaměstnání člen její rodiny, totiž manžel Catalánové. Bývalý zaměstnavatel jejího manžela usoudil, že historie vyhledávání je podezřelá, a udal to policii.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
10601

Diskuse

Obsah vydání | 5. 8. 2013