Century 21:

Jak se vyvíjí kauza ukradených 70 milionů

8. 1. 2014 / Dana Krudencová

čas čtení 3 minuty

Minulý měsíc věnovaly Britské listy tři články naší kauze (včetně článku Vašeho) ZDE ZDE ZDE, za což jsme (my klienti poškození v té kauze) velmi vděčni. Okomentované odkazy na všechny články jsme umístili na náš web: ZDE

Nyní má naše aféra pokračování, a tak si dovoluji Vám nový vývoj nastínit, píše Dana Krudencová.

Na policii probíhají dvě vyšetřování: zvlášť je vyšetřován advokát Miloš Vlasák - obviněn ze zpronevěry, zvlášť Reality 21 a její jednatel Petr Kouba - podezřelí z podvodu.

Jako novoroční překvapení nám Policie nadělila nemilý dáreček: Bylo odloženo vyšetřování trestní věci Petr Kouba a Reality 21 - podezření z trestného činu podvodu. Paní kapitánka Zavadilová, která toto vyšetřování vedla, odvedla dle našeho názoru velmi nekvalitní práci. Proti usnesení o odložení několik z nás poškozených podává v těchto dnech stížnost, která má odkladný účinek. Též pan Maršálek komunikuje v této věci se státním zástupcem Mgr. Mužíkem, který případ dozoruje.

Nehodláme tento šlendrián nechat jen tak, budeme se rozhodně bránit. Boj je to ovšem vyčerpávající a asi nemusím říkat že nerovný. Avšak nepřeháním, když vyšetřování případu nazvu fiaskem...

Pokud by to zůstalo bez našeho plánovaného "zásahu", tak realitka by byla očištěna, jediným viníkem by zůstal advokát Vlasák, který ale nemá prakticky žádný majetek, ze kterého bychom my okradení klienti mohli být odškodněni, a tak jediné, co by nám zbylo, by byly nedobytné pohledávky. Přitom realitní kancelář, ve které došlo k podvodu, podniká nerušeně dál.... S tímto stavem se nemíníme smířit a chystáme hromadné podání poškozených k rukám státního zástupce - půjde o návrh na odvolání paní kpt. Zavadilové z vyšetřování.

Celé Usnesení o odložení chápeme především jako důkaz o skandálně naivním vyšetřování; skutečnost, že byl případ odložen, je zde sekundární (a navíc jen dočasná).

K dalšímu:

- Případem se stále zabývá ČOI - před pár dny jsme zrovna doplňovali naše podání. Zatím však je to z jejich strany takové spíš přešlapování na místě.

- Trestní věc Vlasák (vyšetřuje kapitán Pokorný) se táhne - případ stále nebyl předán k podání žaloby, Vlasák si užívá svobody.

- Někteří z nás se chystáme podat žaloby proti Reality 21 o náhradu škody (půjde pro nás o velmi nákladnou záležitost), stále ještě sbíráme důkazy proti realitce, a to zejména z trestního a insolvenčního řízení.

0
Vytisknout
14480

Diskuse

Obsah vydání | 10. 1. 2014