Izrael zasáhl další školu OSN v Gaze, zemřelo nejméně 10 osob

3. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

Nejméně 10 lidí zemřelo, když izraelská raketa zasáhla další budovu školy OSN používanou jako útočiště pro palestinské uprchlíky. Informoval o tom zdravotnický personál.

Izraelská armáda událost nekomentuje, ale provádí další údery proti Gaze. Podle zástupců zdravotnických organizací v Gaze v neděli zemřelo 30 osob, zatímco militanti pokračují v odpalování raket na Izrael.

Minulý týden izraelské ostřelování útulku OSN v Džabajlíji zabilo 16 lidí a vedlo k širokému mezinárodnímu odsouzení. Při posledním útoku podle svědků raketa dopadla poblíž vchodu do školy, kde lidé stáli ve frontě na jídlo.

Izrael dnes oznámil, že jeho jednotky se stahují z některých oblastí Gazy do "dočasného bezpečnostního pásma", aby přehodnotily výsledky operace.

Zprávy hovoří o tom, že armáda téměř dokončila hlavní úkol, zničení tunelů využívaných militanty k infiltraci na území Izraele.

Mluvčí IDF podplukovník Peter Lerner sdělil AFP, že izraelské jednotky se přeskupují a nyní "to nebude tentýž druh pozemní operace", nicméně operace stále probíhá.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7469

Diskuse

Obsah vydání | 4. 8. 2014