Nový starosta Caldr jde na ruku developerům na Kavčích Horách i v Braníku

7. 12. 2012

čas čtení 1 minuta
Tisková zpráva Strany zelených

Nový starosta MČ Praha 4 potvrdil linii Rady MČ Praha 4 jdoucí na ruku developerům. Předložil zastupitelstvu návrhy limitů ve výstavbě pro vybrané stabilizované lokality.

V případě Kavčích hor potvrdil náklonnost radnice k zastavění parku Na Kavčích horách. Zastupitelstvo opětovně souhlasilo se zástavbou 30% oplocené části parku po bývalém zahradnictví, které nedávno získala společnost Prominecon Group blízká Janouškovi. Zastupitelé ODS a ČSSD opět potvrdili výšku zástavby do 10m, která tak zastíní celou řadovou zástavbu v přilehlém severním svahu. Zastupitelé Strany zelených a občané z oblasti Kavčích hor navrhli kompromisní redukci projektu na 1 vilu v místě dnešního hospodářského stavení a maximální výšku zástavby do 7 m.

"Nový starosta Caldr hned na začátku poslal občanům jasný vzkaz, že kope za developery a že veřejnost a kvalita života v Praze 4 je mu zcela lhostejná, likvidace části parku Kavčí hory je pro nás zcela nepřijatelná," kritizuje podporu developerských záměrů zastupitel za zelené Petr Štěpánek.

Obdobně zákeřný je materiál v oblasti Braníka, kde by ve vilové čtvrti navýšil zástavbu území ze současných 30% na 45% a z regulace zcela vyjímá Obytný soubor Braník developera Hejmy (dříve starosta P1 za ODS).

"Takzvané limity byly připraveny zcela bez diskuse s občany nebo se zastupiteli, jejich příprava proběhla zcela mimo komise a výbory. Výsledkem je materiál poškozující nejen Braník, i nadále požadujeme projednání s veřejností," kritizuje prodeveloperský dokument zastupitelka Kotvová.

0
Vytisknout
6294

Diskuse

Obsah vydání | 7. 12. 2012