"Urban culture je duší města", říkají organizátoři pop-up klubu Blink Excelent

17. 4. 2013

čas čtení 3 minuty
Tisková zpráva klubu Blink Excelent

Praha se stává opravdovou metropolí evropského charakteru -- od středy 17. 4. zažije tři dny předních interpretů urban culture. Pop-up klub Blink Excelent v Holešovické tržnici přiváží mistry evropského beatboxu Bauchklang (AT), legendy amerického rapu Onyx nebo zahájení českého kola celosvětového ilustrátorského souboje Secret Walls.

"Urban culture je duší města, moderními tamtamy. Nedá se úplně přesně zmapovat, neustále se vyvíjí a předává mezi lidmi. I v betonové džungli vznikají na naprosto nečekaných místech, jakým je například 130 let stará industriální hala v Holešovicích, prostory kde se formuje životní styl 21. století," přibližuje atmosféru pop-up klubu Blink Excelent producent Jakub Vedral.

Ve středu 17.4. se tak můžeme těšit na koncert rakouských Bauchklang, kteří svým beatboxem narážejí na hranice toho, co je schopen vykouzlit samotný lidský hlas. Poprvé přijíždějí do ČR s novým albem Akusmatik, které vydali 25. ledna 2013. Poslechnout album Akusmatik si můžete ZDE. K zakoupení pak bude vůbec poprvé v Česku právě na koncertě 17.4. 2013 v pop-up klubu Blink Excelent.

Rakouské beatboxery doplní pestrá formace česko-amerických rapperů Lost Souls ve složení Nironic, C.Monts, Johny Youngblood a C-Bugz. Nironic, který se narodil coby Eric Alexander Cheryhill v roce 1981 v neyorském Bronxu se v roce 2003 na základě ohlasů jeho evropského turné přestěhoval do Prahy, kde se stal stabilní součástí lokální i mezinárodní hip-hopové scény. Dokazuje tak, že i Praha, známá jako stověžatý, gotický skanzen je metropolitním městem.

Americkou cestu štrýtu přiváží ve čtvrtek 18.4. i legendy pravověrného rapu Onyx, kteří se zformovali v roce 1989 v New Yorku, ve čtvrti Queens. Přijíždějí v sestavě Fredro Starr a Sticky Fingaz alias Kirk Jones, který se proslavil nejenom jako rapper ale i coby představitel seriálového Bladea. Onyx slibují divokou show s opravdovým temperamentem Brooklynu. Předskočí jim stálice česko-slovenské hip-hopové scény Moja Reč, jejíž člen Mc Delik právě vypustil první singl Nostalgia ZDE z připravovaného sólového alba.

Pátek 19.4. bude v pop-up klubu Blink Excelent patřit zahájení českého kola celosvětových ilustrátorských bitev Secret Walls. V exhibičním souboji se představí tři slovenské ilustrátorky vystupujicí pod názvem Dzivé (východoslovensky "divoké") a tři čeští ilustrátoři vystupující pod společným pseudonymem Synové Boží. Holky versus kluci, Slovensko versus Česko. Doplní je koncert skupiny Zlokot (SK), kterou mohli čtenáři zaznamenat na společném turné s slovenským hiphoperem Vecem.

Program třetího vydání pop-up klubu Blink Excelent završí v sobotu 20.4. silná sestava britských elektroproducentů Dopamine (AUS/UK), Sam Vandal (UK) a Destroyer.

Vstupenky na koncerty 17. a 18. dubna jsou v předprodeji v síti Ticketstream do středy 17.4. do 14 hodin za 350,-, následně budou k zakoupení na místě. Více informací naleznete ZDE.

0
Vytisknout
6053

Diskuse

Obsah vydání | 18. 4. 2013