Většina nových léků proti rakovině nefunguje

27. 10. 2017 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty
Když nějaká farmaceutická firma chce uplatnit svou molekulu, na kterou má patent, při léčbě nějaké nemoci – v našem případě rakoviny – musí předložit danému úřadu, v EU je to European Medicines Agency (EMA) a v USA Food and Drug Administration (FDA), data z klinických testů, která ukážou, že daná molekula jako lék přináší užitek pro pacienty. V případě, že jsou data vskutku přesvědčivá, je lék tzv. schválen a může vstoupit do běžné klinické léčby jako velmi drahý, inovativní přípravek.


Před takovými deseti lety se říkalo, že FDA i EMA schvalují nové přípravky velmi pomalu a že pro pacienty nejsou právě proto nové možnosti. To se zlepšilo. Bohužel British Medical Journal na začátku října publikoval výsledky, které ukazují, že většina takových inovativních přípravků, schválených EMA (ale stejné je to v USA) v období 2009-2013, ani neprodlužuje, ani nezlepšuje život pacientů. Kromě toho ty přípravky, které život pacientů přece jen nějak prodlužují nebo zlepšují, to dělají v naprosto marginálním měřítku.

Placení obrovských peněz za de facto neúčinné léky je výsledek toho, že moc chceme mít efektivní léky, ale neumíme je – přes obrovské prostředky, jež na to vynakládáme – vynalézt. Proč tomu tak je, na to velmi podrobně a šokujícím způsobem odpovídá nová kniha respektovaného amerického novináře Richarda Harrise Rigor Mortis: How Sloppy Science Creates Worthless Cures, Crushes Hope, and Wastes Billions. Zhltal jsem ji už na jaře a stále přemýšlím, jak bych o ní měl napsat. Je to úžasný pohled do reality výzkumu v oblasti biomedicíny. Příznivé recenze lze najít v Nature, Science, Financial Times, knihu chválí Eric Topol, ředitel Scripps Translational Science Institute, nebo Ivan Oransky, spoluzakladatel severu Retraction Watch.

Odkaz na editorial z British Medical Journal:

http://www.bmj.com/content/359/bmj.j4528

Odkaz na vystoupení Richarda Harris na Talks at Google

https://www.youtube.com/watch?v=LUgAAziZO8Q



0
Vytisknout
11417

Diskuse

Obsah vydání | 30. 10. 2017