Manipulace a manipulace, najděte rozdíl

K Pirátské přímé demokracii a jejím úskalím

9. 11. 2023

čas čtení 2 minuty
Ta pirátská vybiša je fascinující, píše na sociální síti brněnský politik Matěj Hollan, ale představa, že takhle fungují ostatní strany, kdy se v náhodných intervalech náhodně odvolávají náhodní členové a ministři, je dost šílená a ještě, že jsou tam jenom čtyři a koalice se bez nich obejde. Paradoxní je, že Jakub Michálek byl odvolán za snahu, aby se stanovy upravily tak, že ne každý random člen může kdykoliv sejmout kohokoliv. Ale u této příležitosti, kdy "pouhými 51 % hlasů" byl odvolán navzdory předsedovi Bartošovi Michálek, vzpomeňme na červen, kdy byla "pouhými 53 % hlasů" odvolána Janka Michailidu. Což rozjeli ještě o poznání nedůstojnějším způsobem kdo? Právě Bartoš a Michálek...

Zde pro připomenutí červnová oslava vítězství nad komunismem v podání Jakuba Michálka:

"Piráti dnes jasně odmítli totalitní ideologie, jejich zlehčování a propagaci. Naší společnou odpovědností je přijmout nové výzvy, které před nás život staví, s veškerým důmyslem a zkušenostmi moderní doby. A uskutečňovat reálná řešení, aniž bychom podlehli svádění extrémismu."

Současné dupání nožičkama Ivana Bartoše, když úplně stejně nesmyslným procesem odvolali tentokrát jeho kamaráda:

"A ještě jsem se teď v médiích dočetl, že to Dalibor Záhora zakončil veřejnou výhružkou celýmu Republikovýmu výboru. Nehledě na to, jak manipulativně byl podnět podán, a jaký grafiky k tomu lítaly na profilu navrhovatele, by mě zajímalo, jak kontrolní komise či jiné orgány řešily, zda byl před podnětem naplněn nějaký pokus o řešení... Nezbývá než pogratulovat iniciátorovi (sic!) a požádat spolustraníky, aby se v dalších krocích zamysleli, co je cílem politické strany..."

Na tom by nebylo vlastně zajímavého nic, pokud by se přesně stejně manipulativně nepustil předseda se svými kolegy do odvolávaní Janky. Zvláštní, že tehdy nic takového v průběhu hlasování a po jejím odvolání předseda Pirátské strany nepsal. Tam se tato "vnitrostranická demokracie" hodila.

1
Vytisknout
2969

Diskuse

Obsah vydání | 10. 11. 2023