Patřím mezi ty blbce, kteří volili komunisty, poprvé v životě

16. 10. 2012

čas čtení 1 minuta

Chtěla bych reagovat na příspěvek paní Michaely Hanzlové, který mě, mírně řečeno, nadzvedl ze židle, píše Blanka Köhlerová. Patřím totiž mezi ty blbce, kteří volili komunisty, podotýkám, že poprvé v životě. Já, na rozdíl od ní, nemám na co zapomínat. Pravda, byly také různé nešvary, které nás tenkrát rozčilovaly, jenže ve srovnání s dneškem mi připadají dost malicherné. Zato to, co vidím kolem sebe dnes, mě přinutilo volit tak, jak jsem volila.

Tenkrát sice nebyly běžně banány, nebo tolikrát omílaný toaleťák, ale věděla jsem, že ve stáří či v nemoci bude o mě postaráno, věděla jsem, že když mi onemocnělo dítě, mohla jsem s ním být doma tak dlouho, jak bylo třeba a nemusela jsem se bát propuštění, věděla jsem, že v 54 letech budu mít důchod, ze kterého se dá slušně žít...atd.

Dnes musí nemocné a postižené děti žebrat v médiích o příspěvky na jejich léčbu, protože rodiče na to nedosáhnou, pokud chce chytré dítě studovat, zadluží sebe i rodiče na hromadu let, zatímco miliardy a miliony létají kolem jako balonky, bohužel nesprávným směrem.

Tak zvané vymoženosti, jako že se může veřejně nadávat na poměry, nebo že se může na dovolenou třeba na Havaj, to je průměrnému člověku platné jak zuby u zadku, s prominutím. Takže proto, paní Hanzlová, jsme my blbci volili tak, jak jsme volili!

0
Vytisknout
12917

Diskuse

Obsah vydání | 18. 10. 2012