REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

1. 9. 2021

čas čtení 1 minuta
Policie zaslala ing. Maděrovi vyrozumění ohledně nebezpečného 400 kV náhradního elektrického vedení u Břeclavi. Petr Pavel vysvětluje, jak se Česká republika postavila k problému Afghánistánu. V Polsku bohužel vláda mučí afghánské uprchlíky na hranicích, upozorňuje Tomasz Oryński. Přijetím "darů" od politiků mohou voliči přistoupit na sociální kontrakt, na jehož konci stojí vláda založená na útlaku a násilí, varuje Karel Dolejší. Soňa Svobodová přináší rozhovor s režisérem Arnoštem Goldflamem. A Boris Cvek vysvětluje, jak to bylo se zfalšovanou studií o ivermektinu, která vyvolala plané naděje mezi neinformovanou veřejností.

Nejméně sedm příslušníků afghánského Talibánu bylo zabito při prvním útoku na provincii Pandžšír. Porážka Západu v Afghánistánu představuje historický zlom, protože vážně zpochybnila americkou globální kredibilitu. Doplatí Evropa, získat může Čína, i když rezignuje na nějakou transformaci afghánské společnosti. Bidenova politika v Afghánistánu, i kdybychom s obecným záměrem souhlasili, svým provedením představuje příšerný zmatek, který nelze ospravedlnit.


Polské úřady nakonec zaregistrovali Američany vlastněnou televizi, i když dolní komora parlamentu schválila novelu, která by to v Polsku neumožnila. A Maďarsko je v období od roku 2017 vůbec největším kupcem německých zbraní na světě.

-1
Vytisknout
4288

Diskuse

Obsah vydání | 1. 9. 2021