Koronavirus: Nákaza se šíří od dětí

28. 10. 2021

čas čtení 1 minuta

Podobně, jako jsme to od léta zaznamenali nejprve ve Skotsku (kde končí školní letní prázdniny v polovině srpna, o čtrnáct dní dříve než v Anglii), návratem školáků do škol se koronavirus intenzivně rozšířil ve školách a odtud se pak šíří mezi rodiče a prarodiče, které vážně poškozuje. Ovšem i mezi teenagery se občas vyskytne vážný průběh covidu, někdy i úmrtí, i když většina dětí sice infekci šíří, ale nemá žádné příznaky.

Tatáž situace je nyní v ČR především na Moravě.

Petr Bittner k tomu píše:

Aby mohlo dítě do školky, musí být očkováno proti spalničkám, příušnicím, zarděnkám, tetanu, záškrtu, černému kašli, obrně, hemofilu b a žloutence typu B. Nejsem odpůrce očkování, jen mi to nejde dohromady s tím, že současně paní učitelka v té samé školce dneska nemusí být očkovaná proti Covidu-19, životu nebezpečné a silně nakažlivé nemoci, která je tady a teď, dávno ve fázi globální pandemie, zabila u nás za rok 30 tisíc lidí a prokazatelně ohrožuje i děti, přičemž tu máme dostupnou vakcínu, která podle posledních výzkumů snižuje riziko šíření nákazy očkovaným člověkem až o 65 %.
To, že vláda dopustí takový stav, který ohrožuje děti a zhoršuje dopady pandemie na celou společnost, je projevem politické zbabělosti.

0
Vytisknout
6347

Diskuse

Obsah vydání | 4. 11. 2021