BBC zcenzurovala veřejné vyjádření irské herečky při udělování televizních cen

16. 5. 2023

čas čtení 1 minuta

 

Irská herečka Siobhan McSweeney, známá z televizního seriálu Derry Girls (Holky z Derry) byla tento týden oceněna cenou za tuto svou televizní práci  v britské verzi Českého lva, tedy cen britské filmové a televizní akademie BAFTA.

Ve svém vystoupení po udělení ceny ostře zkritizovala britské a irské politiky. BBC to ze svého vysílání ceremonie ystřihla.

BBC je dnes často kritizována za to, že se podbízí vládnoucí britské ultrapravici. Ta totiž do managementu společnosti BBC najmenovala své lidi.

Toto viděli diváci BBC:

....Podporovali mě přestože nejsem Cillian Murphy, vím, že to pro vás bylo velmi obtížné. Mému bratru, mé matce a otci, kteří tady nejsou, ale budu stručná, protože to stručné musí být. Děkuji lidem z hrabství Derry za to, že mě přijali do svých srdcí a do svých obývacích pokojů. Děkuju vám mnohokrát.

Vystoupení herečky ale pokračovalo, a to už  BBC TV zcenzurovala:

Denně na mě dělá dojem, jak jste schopni přijmout ducha kompromisu a odolnosti navzdory ponižování, ignoranci a stupiditě vašich takzvaných vedoucích představitelů v Dublinu, v Stormontu (vládě Severního Irska) a v Londýně. Slovy mé milované sestry Michaely, je načase, aby už zmoudřeli. Děkuji vám mnohokrát.



0
Vytisknout
3082

Diskuse

Obsah vydání | 18. 5. 2023