Jsou to fašisti. Proč je volíte? ODS a SPD stoprocentně proti rovným sňatkům

11. 1. 2024

čas čtení 1 minuta

Komise pro rodinu a rovné příležitosti Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky na  nezamítla ústavní zákaz rovného manželství – nebyl dostatek hlasů pro přijetí stanoviska. Zamítnutí uteklo o pouhý 1 hlas, píše skupina Jsme fér.

Moc nás mrzí, že se i přes jasný zamítavý postoj většiny vládních institucí, přes názor ústavních odborníků a odbornic, nebezpečnost a nesmyslnost takového zákona, nenašel dostatek hlasů pro zamítavé stanovisko. ☝️ Ústava má naši společnost chránit, ne ji rozdělovat.

❗️Pro někoho může být také překvapením, že 2 strany byly 100% za doporučení ústavního zákazu rovných sňatků, a to ODS - Občanská demokratická strana a SPD. Jak si takovou shodu vysvětlujete? ☹️


❤️ Ze srdce děkujeme za podporu těm, kteří a které hlasovali proti přijetí doporučujícího stanoviska a nechali na dnešním jednání zaznít hlas lásky, pochopení a rozumu: Lenka Dražilová politička a Helena Válková (ANO), Martin Exner a Pavla Pivoňka Vaňková (ze Starostové a nezávislí • STAN) a Jan Schneider (Česká pirátská strana).

Pro doporučení ústavního zákazu byli: Jana Bačíková a Jakub Janda (ODS - Občanská demokratická strana), Nina Nováková (KDU-ČSL) a Oldřich Černý z SPD.

1
Vytisknout
2712

Diskuse

Obsah vydání | 16. 1. 2024