Mrtví nepotřebují další mrtvé

25. 7. 2014

čas čtení 1 minuta

Hromadná smrt cestujících z letadla, které dopadlo při letu z Holandska do Malajsie na znepřátelenou Ukrajinu, je tragická, ať jsou příčiny katastrofy jakékoliv. Proto vás všechny, neboť převažují názory, že k pádu došlo díky sestřelení, vyzývám, aby jste v zájmu smysluplného uctění všech zbytečně zesnulých, udělali maximum, aby tragickým následkem této katastrofy nebyla jakkoliv rozsáhlá válka, která by sebou přinesla další oběti, píše František Štván.

Jsem přesvědčený, že tím v prvé řadě splníte přání zesnulých, neboť by rozhodně nechtěli, aby jejich blízcí a všichni lidé, kteří jejich tragického skonu litují, museli také, v zájmu bezohledných, a bohužel o to víc vlivných globálních společenských menšin, umírat. Nedávejte prosím prostor volání: "oko za oko, zub za zub" a neověřeným spekulacím majícím sílu jiskry, díky níž může vzplanout nezvládnutelný požár.

Naopak takové chování, poučeni tragickou historií lidstva, odsuzujte a každého kdo by takto rozséval nenávist mezi národy, vahou svých mandátů či myšlenek umlčte. Důrazně proto opakuji.

Tito mrtví lidé si především zaslouží, aby jejich zbytečná smrt nebyla příčinou zbytečné války. Jsem přesvědčený, že jenom mírem mohou slušní lidé na celém světě vyjádřit čest jejich památce.

0
Vytisknout
9085

Diskuse

Obsah vydání | 25. 7. 2014