Americké volby: Kamala Harris a Mike Pence se střetli v televizi ohledně reakce Trumpovy vlády na koronavirovou pandemii

8. 10. 2020

čas čtení 1 minuta



Bidenova viceprezidentka Kamala Harris obvinila  během viceprezidentské debaty ve středu večer Trumpův Bílý dům v souvislosti s koronavirovou pandemií  z "největšího selhání jakékoliv prezidentské vlády v historii naší země".

Při debatě v městě Salt Lake City viceprezident Mike Pence energicky obhajoval Donalda Trumpa, že řeší pandemie, která dosud usmrtila více nežč 210 000 Američanů, naprosto kompetentně.

Během devadesátiminutové debaty Harrisová kritizovala Trumpa za jeho vedení americké vlády a odsoudila reakci jeho vlády na různé současné krize Ameriky, od protestů proti rasové nespravedlnosti až k divokým požárům devastujícím západní pobřeží USA, kritizovala také, že neplatí daně i jeho chování v úřadě.

Zdůraznila ale, že žádné selhání nebylo tak velké jako prezidentův chaos v jeho přístupu ke koronavirové pandemii.

Pence přiznal, že Amerika prochází "dnes velmi složitou dobou", ale že Trump dává "zdraví Ameriky na první místo" a má pro boj proti pandemii "jasnou strategii".

Harrisová na to reagovala: "Zjevně to nefunguje, když vidíte v naší zemi 210 000 mrtvol."

Podrobnosti v angličtině ZDE  



Podle průzkumu CNN vyhrála tuto debatu Harrisová nad Pencem  v poměru 59 ku 38 procentům hlasů, ale obrovský rozdíl byl mezi tím, jak reagovali muži a ženy. Ženy daly Harrisové 69 procent hlasů a Pencovi 30 procent, muži Harrisové 48 procent hlasů a Pencovi 46 procent.




0
Vytisknout
5447

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2020