Koronavirus: Češi ke své zkáze popírají smrtelné nebezpečí, které jim hrozí

4. 1. 2021 / Jiří Hlavenka

čas čtení 1 minuta

Přitom patří ČR k nejohroženějším zemím světa. Jde o ohrožení na životě a státní orgány by to měly trestně stíhat. Jenže státní struktury v ČR jsou chabé - řítíme se do fatálního bodu, kdy to může znamenat nenávratnou katastrofu. (JČ) Jiří Hlavenka píše:

Tohle je dost strašlivý. Nevidím jedinou cestu, jak s tímto efektivně bojovat, a pokud se to nepodaří, tak jsme možná fakt ztraceni. Jde o neskutečnou snadnost šíření lží, výmyslů a dezinfa - toto kdosi nasdílel, a během dne to nasbíralo přes 2500 sdílení, přičemž když se do těch sdílení ponoříte, jsou v komentářích v drtivé míře souhlasná, přičemž komenty typu "svině!!!" patří mezi ty mírné. (Při ověření tabulek MZČR tato čísla nesedí, to jen na okraj).

Jak snadné je vyrobit dezinfo a jak snadné je dostat jej ke stovkám tisíc lidí, ovlivnit jejich názor, postoj, dostat jim do hlav falešnou realitu, vytvořit v jejich mysli "alternativní vesmír". Něco co není. S pravdou, která je nudná, se vám to nikdy nepodaří; se lží je to tak snadné! Dodávám, že autor tohoto příspěvku není žádný významný influencer, jeho bublina je maličká - ale prostě něco vhodil do vody a takhle se to šíří.

Lež za lží a dostanete tu stovky tisíc, ne-li milióny dospělých lidí, kteří ve výsledku jsou schopní uvěřit čemukoli, co se jim šikovně podsune, a v důsledku toho konat - nejen ve volbách. Důsledky mohou být katastrofální. (V komentářích u sdílení najdete už nemálo výzev k fyzickému násilí).

Vím že neobjevuju Ameriku, ale na otázce to nic nemění: co s tím? Dá se s tím vůbec něco dělat?

0
Vytisknout
9432

Diskuse

Obsah vydání | 7. 1. 2021