Armáda v Myanmaru masakruje mládež, nemohoucí, neschopný svět to ignoruje

28. 3. 2021 / Fabiano Golgo

čas čtení 1 minuta
 
Thein T., který dosud dělal v Myanmaru  sociální práci, kromě jiných aktivit financovaných různými mezinárodními organizacemi, včetně Člověka v tísni, četl knihy pro nevidomým, atd.,  nám nyní poslal fotografie terorismu, jímž útočí na civilní bezbranné  obyvatelstvo Myanmaru armáda a policie tamější nové vojenské diktatury. Vesnice jsou drancovány,  náhodné domy jsou rabovány, děti i senioři jsou bezdůvodně biti, nezletilé dívky jsou hromadně znásilňovány, dokonce i psi jsou zabíjeni a stříleni a  vojáci procházejí městy a mučí obyvatelstvo.

Rada bezpečnosti OSN je ochromena, protože vražedné generály v Myanmaru podporuje Rusko a Čína. Podpora vražedných režimů z těchto diktatur je neuvěřitelná. Putinovi zřejmě nestačilo, když bombardoval v Sýrii nemocnice, školy a tržiště a zaměřoval se na sanitky. Svou kriminální činnost nyní rozšiřuje na podporu vrahů i v jiných zemích.

Thein T. se skrývá v džungli se svou rodinou, zatímco jeho starší bratr byl vojáky brutálně zbit a zajat a od té doby o něm nejsou žádné zprávy. Matku a její dceru skupina vojáků před celou vesnicí znásilnila a poté odvezla také.

2
Vytisknout
8165

Diskuse

Obsah vydání | 6. 4. 2021