Město Varnsdorf jako nejodpornější lichvář

17. 9. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Že by konečně novináři začali dělat svou práci ohledně bouřlivé situace ve šluknovském výběžku? Zatím pouze živili černobílé lidové báje o přizpůsobivých bílých (oni se bílí dokázali "přizpůsobit" ostatně i za nácků a udávat své sousedy gestapu, zatímco Romové byli v Čechách nacisty de facto vyhlazeni) a nepřizpůsobivých Romech. Jenže realita bývá vždy složitější, než se zdá ze stereotypů davového mínění. A ejhle, "těžce zkoušené" město Varnsdorf se podle včerejšího článku na Aktuálně.cz chová jako ten nejodpornější lichvář, zdírající nejchudší lidi nelidsky vysokými nájmy. Pro uvedení do problematiky cituji začátek článku "Nájem 20 000 za holobyt pro Romy. Přiměřené, říká město":

Romové platí statisíce za nájem v dezolátní ubytovně

"Zatímco ulicemi Varnsdorfu táhnou nespokojené zástupy k ubytovnám obývaným Romy, radnice vydělává na nejchudších obyvatelích města způsobem, který starostové Šluknovského výběžku sami označují za jednu z hlavních příčin nepokojů. V městské ubytovně na ulici T. G. Masaryka totiž platí lidé za bydlení více, než kdyby bydleli v bytech například v centru Prahy."

Zdroj ZDE

Nepochybuji o tom, že kdyby novináři projevili větší snahu situaci Romů v ČR opravdu pochopit, museli by o většině z nich psát jako o obětech většinou bílých zločinců v bílých límečcích, kteří se nestydí na nejchudších vydělávat velké peníze.

"Čtyřčlenná rodina tam za místnost o ploše do dvaceti metrů čtverečních zaplatí městu téměř 9 tisíc korun, a radnice tak inkasuje přibližně čtyři sta korun za metr plochy."

0
Vytisknout
13074

Diskuse

Obsah vydání | 20. 9. 2011