Když zloději šetří...

20. 1. 2012 / Egon T. Lánský

čas čtení 2 minuty

...nešetří nás, ani z našeho. To se tak jenom tváří. Ve skutečnosti šetří sebe a ze svého. Tedy z toho, co nejdřív nám, prostým občanům bezostyšně sebrali. Rádi také šetří na Evropě. Jakoby. Tváří se, že šetří co je naše. To už ale sotvakdo věří.

Naše jsou ve skutečnosti a bohužel pouze dluhy a jiné problémy s touto, naší, vládou. Ty dluhy a problémy nám dokonce zůstanou, až tato rozkrádačská parta, jež se zuby-nehty drží u vesel, konečně odejde.

Občan jen zírá jaké to sumy létají vzduchem, aniž by ti, kdo jsou prozatím u koryta, třeba jen mrkli okem. Pod dohledem naši "vlády rozpočtové odpovědnosti"  odtékají ze státní, tedy naši kapsy stamilióny, ba miliardy kšeftařům, kteří neprodávají ani konzervy plněné zdravým vzduchem.

Zveřejnění drobných statisícových   odměn úředníkům vlády, údajně  "dřoucím jako koně" a polofašistickým kvaziporadcům  na rozloučenou je, podle předsedy vlády údajně lynčem těchto ubožáků. Zprava i zleva se často u nás dávají za  vzor poměry v severských zemích. Sám jsem žil ve Švédsku  dlouhá leta a mohu potvrdit, že tam byly údaje z daňových přiznání veřejné a přiznání politiků a známých, i různých podezřelých osobností byly po konci lhůty pro jpodávání  přiznání ihned zveřejněny. Než tuto nutnou odbočku mého povídání  opustím, poukáži už jenom, že uvedený rozměr rozkrádání byl až na výjimky typu pana Koženého ,u nás nevídaný až do nástupu vlád Mirka Topolánka. Ty výjimky sice nikdo nikdy nepotrestal, ale ani je státní moc nikdy netajila a pokud přece, nikdy ne dlouho. Chtěl jsem ale dnes  psát o Evropě, není mou vinou, že mi dost dlouho trvalo, než se k ní dostávám.

Naši měnou pravda není Euro (

0
Vytisknout
16545

Diskuse

Obsah vydání | 23. 1. 2012