O uchování biodiverzity v tropech budou vědci diskutovat na ČZU

22. 10. 2014

čas čtení 1 minuta

První mezinárodní konference o zachování biodiverzity v tropických oblastech (TBCC) se uskuteční ve dnech 22.--23. října 2014 na České zemědělské univerzitě v Praze (ČZU), Kamýcká 129, Praha-Suchdol. Vědecké sympozium se soustředí na veškeré aspekty zachování rozmanitosti tropických ekosystémů s ohledem na udržitelný rozvoj, ochranu pralesů, chov zvířat v původním prostředí i v lidské péči aj.

Na konferenci tak mj. zazní příspěvky o možnostech biozemědělství v tropických oblastech a o konkrétních záchranných programech (nártoun filipínský, gorila nížinná aj.). Téma bude rovněž zaměřeno na mýcení pralesů v zemích třetího světa a na ekoturistku, mikrofinancování a také na roli zoologických zahrad v moderní společnosti či využití digitálních a satelitních technologií v monitoringu a ochraně životního prostředí.

Mezi jinými na konferenci vystoupí zpěvák a fotograf vážek Dan Bárta -- ve čtvrtek 23. 10. od 13.20; ředitel ZOO Liberec David Nejedlo -- středa 22. 10. od 15.30; primatolog, který vede výzkum na Madagaskaru Stanislav Lhota -- středa 22. 10. od 13.00 hodin. Úvodní vystoupení Pavly Hejcmanové bude zaměřené na unikátní projekt záchrany Antilopy Derbyho, který vede tým vědců z ČZU.

  Celý program konference je ZDE.

V dalších měsících pak bude konference pokračovat na Univerzitě Negeri, Medan, Indonésie (7. -- 8. listopadu 2014) a na Univerzitě Chapingo, Mexico City, Mexico (16. -- 17. března 2015).

Konferenci spolupořádají: Česká zemědělská univerzita v Praze (Fakulta tropického zemědělství, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů); Universidad Autónoma Chapingo, Mexico City; Universitas Negeri, Medan; CCBC -- Česká koalice pro zachování biodiverzity; LESTARI, o. s.

Partnery konference jsou: ZOO Liberec, p. o.; myELEN.com; Bamboodesign.

0
Vytisknout
6095

Diskuse

Obsah vydání | 23. 10. 2014