Reportérka Channel 4 News Fatima Manji: "MacKenzie se snaží pomluvit muslimy"

19. 7. 2016

čas čtení 1 minuta


Rasistický článek v britských novinách vyvolal 800 stížností regulačnímu orgánu za pouhých 24 hodin. V ČR si na rasismus a vyvolávání nenávisti Parlamentními listy a Lidovými novinami nestěžuje nikdo.

Reportérka a moderátorka britských Channel 4 News Fatima Manji, kterou kritizoval v bulvárním deníku The Sun Kelvin Mackenzie za to, že měla na sobě hidžáb, když vysílala reportáž o masakru v Nice, ho obvinila, že se snaží "zastrašit muslimy, aby odešli z veřejného života".

Fatima Manji zdůraznila, že se MacKenzie snaží pomluvit 1,6 miliardu muslimů tím, že naznačuje, že jsou to svou podstatou násilníci.

"Pokusil se pomluvit polovinu z nich tvrzením, že jsou to bezmocní otroci. A pokusil se pomluvit mě tím, že naznačil, že jsem schopna sympatizovat s teroristou."

MacKenzieho komentář v deníku The Sun, v němž se jeho autor vyjádřil, že "nevěřil svým očím, když reportáž z masakru v Nice uváděla reportérka v hidžábu", vyvolal více než 800 stížností, které byly zaslány oficiálnímu regulačnímu úřadu pro britská média. Britská veřejnost si stěžovala na lži v článku, na diskriminaci a na zostuzování občanů.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6031

Diskuse

Obsah vydání | 21. 7. 2016