Sýrie: Vyvraždili mu rodinu. Na umělou nohu nemá 8000 dolarů

30. 7. 2019

čas čtení 1 minuta

Toto je Hasan Chalid, Syřan, jehož fotografie se virálně rozšířila po internetu, poté, co přišel za jediný den o deset členů své rodiny.

"Syrský režim zintenzivnil nedávno své bombardování. Jednoho dne šla moje matka zkontrolovat jednoho mého příbuyzného a letecký úder zasáhl oblast nedaleko nich. Hodinu po tom bombardování začaly tři další stihačky tu oblast bombardovat. Byl jsem během těch leteckých úderů ve svém domě, nemohl jsem se dostat ven a podívat se, co se děje. Když to skončilo, šel jsem zkontrolovat svou matku. Byl jsem šokován, když mi někdo řekl, že letecký úder zasáhl dům mé tety, usmrtil ji, usmrtil mou matku, celou rodinu i mého bratra. Nevěřil jsem tomu. Šel jsem na místo leteckého úderu a nemohl jsem je tam najít. Pak jsem šel na hřbitov a ani tam nebyli. Potom jsem šel do nemocnice a byl jsem šokován, když jsem tam nalezl svou matku i své příbuzné.

Novináři mě tam pak začali fotografovat, jak tam stojím a dívám se na mrtvoly mé rodiny."

Idlib čelí každodenně intenzivním leteckým úderům a bombardování. Provádějí ho syrské jednotky s ruskou leteckou podporou. Tato provincie je poslední velkou oblastí ovládanou vzbouřenci, kterou neovládají Asadovy jednotky. Více než 2000 lidí bylo usmrceno a statisíce lidí byly od začátku ofenzívy v dubnu vyhnány z domovů. Poté, co se jeho fotografie virálně rozšířila, s Hasanem se spojilo několik lékařů. Nabídli mu léčení zadarmo a prostetickou nohu. Avšak Hasan říká, že si nemůže dovolit si ji koupit. Stojí totiž asi 8000 dolarů.


0
Vytisknout
7413

Diskuse

Obsah vydání | 1. 8. 2019