Čelný britský akademik: Nynější rozvolňování povede ke katastrofě, pokud podceníme nové varianty

28. 5. 2021

čas čtení 5 minut
Oběma vakcínami bylo dosud v ČR očkováno jen 1 373 819 osob. ZNAMENÁ TO, ŽE 87 PROCENT ČESKÉHO OBYVATELSTVA NENÍ PŘED NEBEZPEČNÝMI VARIANTAMI CHRÁNĚNO. 

V České republice se šíří bohorovná, idiotská a chybná představa, že když člověk prodělal covid, je proti další nákaze imunní. NENÍ TOMU TAK. MUSÍTE BÝT OČKOVÁNI OBĚMA VAKCÍNAMI, POKUD MOŽNO OD FIRMY PFIZER. Taky si lidi chybně myslí, že se očkování týká jen starších lidí. NENÍ TOMU TAK.

Vážným nebezpečím je, že do proočkování CELÉHO OBYVATELSTVA se koronavirus šíří především v mladší populaci, v níž vznikají nebezpečné varianty, kterou se mohou vymknout vakcínám a začít zabíjet i mladé lidi. Je proto naprosto urgentní proočkovat co nejdřívě oběma vakcínami celou populaci a do té doby nerozvolňovat karanténní opatření.


Profesor z Cambridge University, který loni v březnu přiměl britskou vládu, aby zrušila svou strategii promořování a bezodkladně zavedla lockdown, varuje, že plánované rozvolnění karanténních opatření v Británii s sebou nese obrovské riziko.

Stejně pošetile jako britská vláda rozvolňuje karanténní opatření od pondělka i česká vláda. Závažným problémem ale je, že ani v Británii (kde bylo první vakcínou očkováno 52,8 procent obyvatelstva a oběma vakcínami 36,6 procent obyvatelstva, ale ono to nestačí)  a tuplem už vůbec ne v České republice, nebylo proočkováno tolik lidí, aby se zastavilo šíření koronavirové nákazy. A velmi nebezpečné je, že když se v části populace koronavirus šíří, vznikají nové varianty - vznik variant je průběžným jevem veškerého rozmnožování koronaviru, protože jeho genetická stopa je kopírována s chybami a ty vedou k vzniku variant. Náhodně tak vznikají daleko nakažlivější a daleko smrtelnější varianty.

V sobotu varoval profesor Sir Tim Gowers v britském rozhlase (jeho varování bylo celý den ve zprávách), že i bez rozšíření nových nebezpečných variant nákazy šířící se u neočkovaných občanů ohrožují na životě i starší očkované lidi, protože vakcíny nefungují stoprocentně.

Z níže uvedeného obrázku vyplývá, jaká je v současnosti situace ve Skotsku. Nejstarší generace jsou plně očkovány, takže u nich k nárůstu infekcí v posledních týdnech nedochází, nebo jen minimálně. Infekce se však v květnu výrazně šíří u mladých lidí, kteří tvoří velmi úrodnou půdu pro vznik nebezpečných variant, nebezpečných pro všechny, pokud se vymknou vakcínám. Jediné řešení je proočkovat celou populaci co nejdříve.

Zdroj:ZDE

 

V Británii je nyní více než 50 procent nových nákaz indická varianta, která je nakažlivější a vražednější než předchozí britská varianta, která byla nakažlivější a smrtelnější než původní loňská varianta koronaviru.

To, co probíhá nyní v Británii, ten nárůst infekcí, k tomu v nadcházejících týdnech dojde v Evropě, varují britští epidemiologové. Pokud totiž nejsou uzavřeny hranice, varianty se rozšíří všude. Česko to konec konců zažilo s ničivou britskou variantou.

Naštěstí bylo zjištěno, že především vakcína PFizer/BioNTech brání vážnému onemocnění i indickou variantou i jejímu šíření. Občané však musejí být očkováni oběma vakcínami a očkování je účinné až po 14 dnech po druhé vakcíně. Jen tři procenta občanů očkovaných oběma vakcínami skončilo v nemocnici, vakcína má tedy proti hospitalizaci účinnost 97 procent.

V České republice se šíří bohorovná, idiotská a představa, že když člověk prodělal covid, je proti další nákaze imunní. NENÍ TOMU TAK. MUSÍTE BÝT OČKOVÁNÍ OBĚMA VAKCÍNAMI, POKUD MOŽNO OD FIRMY PFIZER.

Vážným nebezpečím je, že do proočkování CELÉHO OBYVATELSTVA se koronavirus šíří především v mladší populaci, v níž vznikají varianty, kterou se mohou vymknout vakcínám a začít zabíjet i mladé lidi. Je proto naprosto urgentní proočkovat co nejdřívě oběma vakcínami celou populaci a do té doby nerozvolňovat karanténní opatření.

Matematik Profesor Sir Tim Gowers z Cambridge University varuje, že "velmi rychle nastane krize", pokud britská vláda koncem června rozvolní karanténní opatření a bude ignorovat šíření indické varianty.

V pátek 29. května vzrostl v Británii denní počet nákaz o 4184 případů. Je to největší nárůst od 1. dubna 2021. Za poslední týden se počet nákaz v Británii zdvojnásobil. Potíž je, že exponenciální růst nákaz je velmi rychlý: za pár týdnů půjde o statisíce až miliony nákaz.

Ve čtvrtek 27. května oznámila britská vládní organizace, že 75 procent všech nových nákaz v Británii je nyní indická varianta. Přítomnost indické varianty byla zaznamenána v 55 zemich světa.

Profesor Sir Tim Gowers je držitelem matematické Fields Medal - což je Nobelova cena za matematiku. Někdejší vysoký poradce Borise Johnsona Dominic Cummings ho charakterizoval jako jednoho z nejchytřejších lidí na této planetě.

Podrobnosti v angličtině ZDE  

Páteční britské noviny: Independent: Vědci volají po opatrnosti, vzhledem k tomu, že případy variant rychle rostou


The Times: Budou se dál nosit roušky, jestliže dál poroste počet nákaz



2
Vytisknout
7725

Diskuse

Obsah vydání | 1. 6. 2021