Průběžné zpravodajství:

Putin: Koronavirová pandemie se v mnoha regionech zhoršila

22. 6. 2021

čas čtení 1 minuta
 

- Ruský prezident Vladimír Putin varoval, že v některých ruských regionech se pandemie zhoršuje. Ruské úřady se snaží přesvědčit občany, aby se nechali očkovat napotřetí. Moskva zaznamenala 9120 nových denních infekcí. Kreml konstatoval, že na vině je neochota lidí se nechat očkovat a "nihilismus". Na sociálních sítích se v neděli objevily záběry osob, nemocných na covid, ležících na chodbě v nemocnici v Petrohradě, Putinově domovském městě, kde se konají některé fotbalové zápasy Euro 2020.

- Jihoafrická republika oznamuje, že vytváří první centru pro výrobu vakcín prostřednictvím technologie RNA, na základě iniciativy od francouzského prezidenta Macrona.
 


- V Lisabonu je zaváděn v důsledku zvýšení nákazy lockdown. Občané nesmějí opustit tamější metropolitní oblast.

- Výrobní město Dongguan v nejlidnatější čínské provinsii Guangdong  bylo zahájeno v pondělí hromadné koronavirové testování a byly tam uzavřeny komunity, poté, co se tam objevily nové nákazy.

- Firmy GlaxoSmithKline a Vir Biotechnology konstatují, že konečné výsledky testů jejich monoklonální protilátky potvrdily, že lék podstatnou měrou snižuje hospitalizaci a úmrtí u vysoce rizikových pacientů nakažených covidem, když se jim začne podávat brzo. Lék sotrovimab byl schválen v USA v květnu 2021 a Evropská unie ho také podpořila.

- Bidenova vláda nerozsšle do konce června 80 milionů vakcín, protože poptávka po nich v USA radikálně poklesla.

- Indie v pondělí rozdala 8,3 milionů dávek vakcín v rámci federální kampaně očkovat zadarmo všechny dospělé po mnoha týdnech kritiky, že chaotická reakce indické vlády zhoršila druhou vlnu, na níž zemřely statisíce lidí.

Předchozí průběžné zpravodajství ZDE

1
Vytisknout
5517

Diskuse

Obsah vydání | 24. 6. 2021