Co si dnes přečtete v Britských listech

2. 8. 2021

čas čtení 3 minuty

Čína v současnosti provádí globálně agresivní ekonomickou, vojenskou i politickou strategii. Cílem je podrobit si všechny země. Obětí je i Česká republika a v mimořádně důležitém Rozhovoru Britských listů mluví Bohumil Kartous se sinoložkou Kateřinou Procházkovou, která o tom, co dělá Čína v České republice, má závažné a otřesné informace.

Facebook a ostatní sociální sítě se staly pohodlným útočištěm pro rasisty.
Navzdory tomu, že jsou pracovníci sociálních sítí přímo a osobně upozorňováni na materiál, který šíří lži, rasismus a nenávist, sociální sítě je prostě neodstraňují, zjistila mezinárodní studie, zaměřující se na antisemitismus, jenže totéž platí i pro nenávist vůči muslimům, ženám, Romům, příslušníkům komunity LGBT a dalším menšinám.

Letošní dovolené se jaksi zhatily. Španělský ostrov Ibiza hledá v zahraničí mezi cizinci "detektivy", kteří by pronikali na ostrově na ilegální mejdany zahraničních turistů a udávali jejich účastníky úřadům. Turisté totiž rozšířili na ostrově nákazu do takové míry, že je tam nyní 1814 nákaz na 100 000 obyvatel. Češi si ze španělských ostrovů přivezou z dovolené pěknou nákazu.

Dovolená se moc nedaří ani lidem, co se vydali do Řecka a Turecka. Kromě toho, že v Řecku také stoupá nákaza, vedro tam dosáhlo teploty až 45 stupňů Celsia a nedá se ani chodit ven. Vznikají nezvládnutelné lesní požáry, v nichž už zahynuli lidé a Tureckou zoufale žádá Evropu o pomoc. Vedro v jihovýchodní Evropě dál sílí.

Jak napsal na Facebooku Petr Bittner,   Česko nepotřebuje ironické či satirické servery jako The Onion nebo Newsthump, v Čechách se tomu prostě říká Zpravodajství, především v IDnes. Tam výtečníci jako jakýsi Sekyra tvrdí, že bydlení v ČR "není drahé", to jen "kupní síla je malá". Jiní výtečníci zas ve "Zpravodajství" tvrdí, že se Čechům platí moc. Ale viděli jste, jak stouply ceny bytů? Jan Sláma ve svém příspěvku upozorňuje, že důchodce se svými penězi dnes vůbec nemůže vyjít. Měl by co nejdříve zemřít, co?

Pozoruhodné a neuvěřitelné. Vláda sice poskytla vesnicím postiženým na jižní Moravě určité dotace na opravu poškozených domů, jenže když svůj dům prodáte během následujících deseti (!!) let, dotaci budete muset vrátit. Kromě toho jsou neřešené problémy s lidmi, kteří se stali v poškozených jihomoravských vesnicích obětí českých parazitických exekutorů.

Eliminace emisí skleníkových plynů do roku 2050 by v tomto století zachránila 74 milionů životů, upozorňuje nová studie.

Brexit, jak je zjevné byla naprostá pitomost. Tomasz Oryński chodí v Británii do supermarketů a shromáždil řadu fotografií, kde potraviny a zboží byly nahrazeny nezávislostí, suverenitou a anglickou hrdostí.

Boris Cvek končí dnes svůj seriál úvah o Dantově Božské komedii.

-1
Vytisknout
4752

Diskuse

Obsah vydání | 3. 8. 2021