Mariupol: Rekonstrukce historického zločinu

24. 10. 2022

čas čtení 2 minuty
V Mariupolu, který je nyní oficiálně přičleněn k Rusku, byl demontován pomník obětem Holodomoru a politických represí. Mramor a bronz pomníku byly odeslány k recyklaci. Ruská úřednice, paní Krotová, když viděla pomník, který postavili Ukrajinci, na jeho poslední cestě, neváhala ho nazvat "symbolem dezinformací". "Při výuce dějin Ukrajiny nám byla vnucena myšlenka 'genocidy' a 'Holodomoru'. Žádný z učitelů nepopsal, co se skutečně stalo," napsal profesor Andrej Zubov.

Dovedu si představit, jak v Německu nebo Polsku začnou ničit pomníky obětem židovského holocaustu. Co pak svět řekne o režimu Berlína nebo Varšavy? Něco takového je nemožné si představit. Samotný předpoklad je rouhání. A náš ruský holocaust, jehož obětí se stalo mnoho milionů občanů SSSR všech národností, je dnes oficiálně prohlášen za dezinformaci.

Krok za krokem došel Putinův režim k naprostému omlouvání stalinismu, k nestydaté, zločinné rekonstrukci bolševického státu a jeho politických praktik. Završení tohoto hrozného procesu se odehrálo právě v měsících současné totální války s Ukrajinou.

A tak se boj Ukrajinců stal nejen bojem za národní nezávislost, ale také bojem za pravdu a lidskou důstojnost všech národů, které kdysi uvrhli Lenin se Stalinem do Gulagu-SSSR. A občané Ruska a dalších zemí bojujících proti Ukrajině pošlapávají a zesměšňují památku svých předků, mučených a trýzněných v táborech, kteří zemřeli na hrozný umělý hladomor, kteří byli na cvičištích a ve sklepích Čeky-NKVD střeleni zezadu do hlavy.

Nejen na ukrajinsko-ruské frontě probíhá současná válka. Sdílí čest i potupu, světlou vzpomínku na své předky a hloupé nevědomí, úctu k lidské osobě a satanskou nenávist ke všemu, co se nazývá "Člověk", otevřené všem a pevně uzavřené archivy, pomníky obětem teroru – a pomníky kolektivním vrahům.

Pomník v Mariupolu není první obětí této války. Tou se staly památník Jurije Dmitrijeva a zdevastované Kurapaty u Minsku. Jsem si jistý, že to není poslední oběť těch zatracených totalitních reenaktorů. Ale každý člověk, který nyní bojuje na frontě a přitom zůstává v týlu, si musí jasně uvědomit, na jaké straně v tomto boji dobra a zla stojí. A když si to uvědomil, vyvodit závěry na vlastní náklady.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
6210

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2022