Vedení nadnárodní firmy Wolt se opětovně odmítlo setkat se zástupci kurýrů

3. 2. 2023

čas čtení 2 minuty

Ti hrozí, že pokud se s vedením firmy nedomluví, bude se stávka 14. února opakovat

tisková zpráva

Vedení Woltu již podruhé odmítlo setkání se zástupci kurýrů. Nejprve s nimi odmítli jednat hned po zakončení stávky, která se konala ve středu 1.února 2023 a které se podle odhadů policie zúčastnilo více než sto kurýrů. Jako důvod vedení firmy uvedlo, že jim to z bezpečnostních důvodů nedoporučil správce budovy. Následně se organizátoři stávky pokusili sjednat schůzku následující den v dopoledních hodinách.

Vedení Woltu zareagovalo návrhem, aby k vyjednávání došlo příští týden, což kurýři vnímají jako snahu co nejvíce oddálit termín schůzky

 

"Nabízíme konstruktivní a transparentní přístup k vyřešení neutěšené situace. Nikde ale není zaručeno, že se příští týden firma Wolt opět nevymluví z nějakého absurdního důvodu.” vysvětlil hlavní organizátor a kurýr Aleš Kranda.


Zástupci kurýrů proto zašlou své požadavky firmě e-mailem a pokud mezi stranami nedojde k dohodě, bude se 14. února 2023 stávka opakovat. Té by se mohlo zúčastnit až tisíce kurýrů z celé republiky, kterým navíc přislíbili podporu kolegové ze zahraničí.


Kurýrům se nelíbí, že jim v době ekonomické krize firma snížila honoráře za doručené objednávky. Stěžují si také netransparentnost výpočtu odměn a způsob komunikace z firmou.


Upozorňují také, že kurýři jsou přesvědčeni, že firma penalizuje kurýry za jejich účast na protestní akci a ukončuje s nimi spolupráci. Podle kurýrů tyto praktiky do 21. století nepatří a chování Woltu ke svým kurýrům přirovnávají k manýrům cara.


Kurýr Aleš Kranda k tomu dodává, “Nechceme v tento moment na veřejnost apelovat jinak, než tak, že žádáme aby podepsali naši petici a vyjádřili nám podporu takto.”


Odkaz pro petici: https://www.petice.com/wolt-stavka

1
Vytisknout
4603

Diskuse

Obsah vydání | 7. 2. 2023