Přispívejme a prospívejme

26. 4. 2024 / Wenzel Lischka

čas čtení 1 minuta

Přispívejme, nenechme se prosit. Britské listy plně závisejí na finančních příspěvcích čtenářů. Přispívejme finančně na provoz Britských listů. Stačilo by, kdyby nějakých 300 lidí přispívalo měsíční částkou 200 Kč, aby Britské listy mohly dobře fungovat.


 

Aktuálně, když píši tuto výzvu, tak dnes (24. 4. 2024) navštívilo články na Britských listech více jak 8.000 čtenářů. To rozhodně není nijak málo. Nějak se za nás, za těch 8.000 návštěvníků Britských listů, stydím. Jaksi se přiživujeme na práci druhých, ačkoliv si rádi stěžujeme, když na nás někdo parazituje. Často rádi necháváme na jiných, aby za nás jednali, a ještě jim za to nadáváme.

Takový kuřák prokouří za měsíc v průměru možná nějaké 4.000 Kč. Má na to vždy dost peněz, a my nemáme 200 Kč měsíčně, které můžeme navíc zaplatit pomocí práva na vkládání diskusních příspěvků. Nevyužíváme prostor, kde můžeme komunikovat – věcně, naštvaně i vesele.

Platíme denně mnohonásobně vyšší zlodějské daně a poplatky, než je nějakých 200 Kč měsíčně. Platíme je všemožným chytrákům, příživníkům a lumpům. A vůbec nám to nijak nevadí. Nějak podezřele moc jsme si na to zvykli.

Co na tom, když obsah Britských listů vždy nevyhovuje našemu pohledu na věc? Proč nezměnit přístup, a se nepokusit dělat to trochu jinak, než jsme zvyklí? Nepomůže ten pokus hlavně nám samotným, a to dokonce i více než Britským listům?

2
Vytisknout
1195

Diskuse

Obsah vydání | 26. 4. 2024