Jak se v ČR zkresluje historie

5. 5. 2024 / Muriel Blaive

čas čtení 2 minuty

Ultrapravicové Novinky.cz vydaly propagandistický článek Petra Hlaváčka o tom, že Sovětský svaz vlastně Československo v roce 1945 neosvobodil. Současní čeští propagandističtí antikomunisté se snaží pořád lidem vnucovat falešnou představu, že komunismus bylo něco "cizího", "jiného" co nemělo nic společného s českým národem. Pořád opakují "Komunisti dělali..."

Jenže komunismus si vytvořili Češi sami. 

Na Hlaváčkův článek opět konstruující jakési zlo zvnějšku, jehož Češi byli vždy jen oběti, reagovala  historička Muriel Blaive:

Lol, velmi poutavý historický popis, milý kolego Hlaváčku. Možná jste ve svém dojemném vyprávění o tom, jak zlotřilý Sovětský svaz po druhé světové válce ovládl nevinné Československo, zatímco Západ zavíral oči, zapomněl na drobný detail, v němž prezident Beneš přiznal Stalinovi a "obludnému sovětskému impériu" přímý vliv na československou vnitřní politiku za povolení vyhnat sudetské Němce. Také jste zapomněl zmínit, že to byl prezident Beneš, kdo odsouhlasil novou komunistickou vládu, že proti ní nehlasoval ani jeden poslanec v roce 1946 demokraticky zvoleného parlamentu a že do Gottwaldovy vlády dokonce vstoupil vlastní syn prezidenta budovatele Masaryka. Říše zla budiž prokleta!

Zřejmě začínáte ztrácet paměť pane kolego, říkala jsem Vám, že by nebylo dobré pro Vaše duševní zdraví setrvávat tak dlouho v ÚSTR!

Jo, a protože pan ředitel Kudrna nechápe, co je to historický revizionismus a nechápe, že dějiny nejsou černobílé, dovolte mi upřesnit, že má delší paměť může klidně existovat současně s faktem, že si Putin skutečně zaslouží sedět v cele Mezinárodního trestního tribunálu v Haagu za svou invazi na Ukrajinu a válečné zločiny, případně zločiny proti lidskosti a genocidní zločiny, které tam spáchal - stejně jako Stalin, kdyby jen ty zatracené Zápaďáky nenapadlo ten tribunál vytvořit o něco dříve 😎

Hlaváčkův článek:

https://www.novinky.cz/clanek/historie-osvobozeni-rudou-armadou-ceskoslovensko-se-stalo-gubernii-obludneho-sovetsko-ruskeho-imperia-40470341

1
Vytisknout
5514

Diskuse

Obsah vydání | 9. 5. 2024