Angličtí výtržníci budou muset opravovat to, co rozbili

16. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

Liberálnědemokratický náměstek britského premiéra Nick Clegg oznámil, že vláda vypracuje projekt, v jehož rámci budou odsouzení násilníci z minulého týdne nuceni dělat práci v komunitě anebo se podílet na programech restorativní spravedlnosti v oblastech, kde byly trestné činy spáchány. Zdůraznil, že lidé odsouzení minulý týden budou nuceni se "podívat svým obětem do očí".

Clegg také oznámil, že navzdory původnímu odporu Konzervativní strany bude po rozhovorech všech politických stran v kuloárech uspořádáno nezávislé vyšetřování příčin násilností.

Magistrátní soudy v Anglii dostaly příkaz od justice, aby při souzení výtržníků z minulého týdne ignorovaly běžné předpisy pro rozsudky a odsuzovaly je k daleko přísnějším trestům.

V Manchesteru byla odsouzena matka dvou dětí, Ursula Nevinová, na pět měsíců do vězení za to, že přijala šortky, ukradené v centru města - kdosi jí je dal. V Brixtonu v jižním Londýně byl odsouzen třiadvacetiletý student na půl roku do vězení za to, že z vyrabovaného obchodu Liddle ukradl soubor lahví s pitnou vodu v hodnotě tří liber padesáti (95 Kč).

Prokuratura také doporučila, aby byla zveřejňována jména nezletilých násilníků. Před soudem stanuli například jedenáctiletá dívka a dvanáctiletý chlapec.

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

0
Vytisknout
7161

Diskuse

Obsah vydání | 16. 8. 2011