O náhlém přílivu 16 milionů korun ministrově matce

5. 11. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Pro českou politiku je zcela příznačné, že význačný politik nejsilnější vládní strany Martin Kocourek, ministr průmyslu a obchodu, odmítne veřejnosti vysvětlit, kde jeho matka, důchodkyně, přišla k 16 milionům korunám, která přistály na její účet v době, kdy její syn, současný ministr průmyslu a obchodu, byl šéfem dozorčí rady ČEZu.

Podle zveřejněných zjištění Kocourkově matce nejprve přišly od firmy Eton Ventures z Nového Mexika neveřejně obchodovatelné cenné papíry v hodnotě 16 milionů korun. Ministr ani jeho matka nechtějí veřejnosti vysvětlit, jakým způsobem za tyto cenné papíry bylo zaplaceno. Mají se za co stydět nebo co tajit? Zjevně ano.

Po třech měsících po doručení cenných papírů nechala paní Kocourková tyto papíry prodat a přistálo jí na jejím účtu u UniCredit Bank 16,14 milionů korun.

Tak se u nás dělá byznys a politika. Premiér Nečas vyžaduje po svém ministrovi "důvěryhodné vysvětlení" a Kocourek připouští, že mu jde o křeslo ve vládě.

Pokud ovšem premiér "důvěryhodné vysvětlení" nezveřejní a Kocourka nechá ve funkci, dokázal by tím opět silně prokorupční charakter této vlády.

"Důvěryhodné vysvětlení" musí Kocourek podat veřejnosti a veřejnost musí posoudit, zda je opravdu důvěryhodné. Zatím na chování ministra Kocourka nelze žádnou důvěryhodnost shledávat. Spíše se chová jako člověk, který dobře ví, že celou situaci nelze žádným důvěryhodným způsobem vysvětlit.

Matce ministra Kocourka přistálo na účtu 16 miliónů, když syn seděl v ČEZ

Kocourkovi jde o křeslo. Nečas žádá vysvětlení, kde jeho matka vzala miliony

0
Vytisknout
7498

Diskuse

Obsah vydání | 7. 11. 2011