V Anglii docházelo loni v létě k nepokojům, protože je půl milionu rodin společností "zapomenutých"

28. 3. 2012

čas čtení 1 minuta

Po loňských srpnových násilnostech v anglických městech ustavila britská vláda panel analytiků, který zkoumal příčiny, proč se mladí Angličané podíleli na vypalování a vykrádání obchodů a domů. V úterý zveřejnil panel svou zprávu. Vyplývá z ní, že ke žhářství a násilnostem v anglických městech docházelo proto, že v zemi existuje půl milionu "zapomenutých rodin", jejichž příslušníci žijí zcela bez možnosti životní realizace a v podstatě mimo společnost. Příčinou násilností byla také špatná rodičovská výchova, neschopnost společnosti zabránit kriminalitě mladistvých a nedůvěra mladých lidí v policii.

Analýza varuje, že pokud vláda nepodnikne podstatné kroky k začlenění těchto lidí do společnosti, násilnosti se budou opakovat. Až 15 000 mladistvých, kteří se podíleli na násilnostech, patří k těm žákům, kteří mají špatné výsledky ve škole.

Vládní panel přijal řadu doporučení, mj.:

  • Místní úřady budou upozorňovat na mladé lidi od věku 11 let, u nichž vzniká riziko, že by se mohli stát nezaměstnanými.
  • Vláda bude jmenovat nezávislého činitele, který bude zprostředkovávat jednání mezi velkými komerčními firmami a vládou, jehož cílem bude ochránit děti před přehnaně všudypřítomnou reklamou.
  • Mladiství pachatelé trestných činů budou mít po propuštění z vězení osobního mentora
  • Policie musí pracovat na odstraňování mýtů, že je vůči veřejnosti zaujatá, například, že zabíjí mladé černochy ve vězení.

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
7360

Diskuse

Obsah vydání | 30. 3. 2012