Ladislav Hampl: V Divadle Na zábradlí nejsou herci podrobováni politickému tlaku

24. 1. 2013

čas čtení 1 minuta
Jmenuji se Ladislav Hampl a členem divadla Na zábradlí jsem již devátým rokem.

Rád bych se vyjádřil k Vašemu článku s titulkem Nátlak" z 21. 1. 2013. Píšete, že na nás vedení divadla vyvíjí nedemokratický nátlak vzhledem k volbě prezidenta České republiky.

A že, cituji: "Podmiňují setrvání v angažmá volbou Karla Schwarzenberga a také veřejným prohlášením, že dotyční herci stojí za Karlem."

Na konci Vaší "zprávy" nabízíte možnost vyjádřit se hercům z divadelního souboru. Rád bych se tedy vyjádřil a nikoliv anonymně. Doufám, že ačkoliv není má odpověď vodou na Váš mlýn, bude můj email také zveřejněn.

V době, kdy už se sedm let mluví o vyhlášení výběrového řízení na ředitele, nemá nejen nikdo ze členů divadelního souboru divadla, ale i celý personál divadla, své místo jisté.

Přijde mi naprosto směšné, že o divadle s otiskem Václava Havla dokážete napsat jako o něčem, co nerespektuje právo na demokratické smýšlení jedince.

Ředitelka Divadla Na zábradlí Doubravka Svobodová ani nikdo jiný z vedení divadla nikoho k podpoře KS nenutil, nepřesvědčoval ani za něj neagitoval. Proto je Váš článek nanejvýš úsměvný a bohužel řadím Britské listy jen k dalšímu médiu, které zvolilu cestu bulvárního bahna.

P.S.: Rád bych Vás jen poučil o zásadách či pravidlech vysoké žurnalistky. Osobní citové či hanlivé zabarvení (hloupoučká reklama a jiné), do média za které se vy vydáváte opravdu nepatří. Po obsahové stránce této "informace" je myslím zbytečné se vyjadřovat.

Přeji pěkný den a doufám ve zvěřejnění svého příspěvku.

S pozdravem

Ladislav Hampl

0
Vytisknout
7348

Diskuse

Obsah vydání | 25. 1. 2013