Pane prezidente, Váš dvojí metr je pro mne zklamáním

20. 5. 2013 / František Štván

čas čtení 2 minuty

Pedagog Martin C. Putna mi je lhostejný, stejně tak mi je lhostejné, s kým se rád objímá. Předpokládám, že to samé by řekl on o mě. To však neznamená, že mi musí být lhostejné, pokud si na něm někdo ukájí své "vladařské" právo na dvojí metr. Proč si to myslím?

Pan prezident považuje Putnovu mimopracovní!!! aktivitu na akci Prague Pride za natolik závažnou, že ho nechce jmenovat profesorem. Mimořádně ho prý pobouřil transparent s nápisem "Katolické buzny zdraví Bátoru", který Martin C. Putna na pochodu homosexuálů, který bych pro nezálibu v obscénnosti na veřejnosti nenavštívil, rozvinul. Překvapuje mne, že vysokým intelektem se chlubící Zeman nerozeznal, že se jednalo o provokativní reakci (oko za oko, zub za zub) na mimopracovní!!! kritiku úředníka Bátory, který byl v té době personálním šéfem ministerstva školství, ale i na kritiku tehdejšího kancléře V. Klause Hájka, který homosexuály označil za devianty. Ale zpět k dvojímu metru.

Prezident Zeman si dokáže podat ruku s asociálními hulváty, kteří v nemocných vidí simulanty, v důchodcích pohromu veřejných financí a v zákoníku práce nepřítele svobodného podnikání. Nezaznamenal jsem, že by se někdy odhodlal k tvrzení, že by ho lidé neměli volit, neboť se v minulosti dopustil mnoha chyb. Namátkou mne napadá opoziční smlouva (bez výběrového řízení přiklepnutá výstavba dálnice D47, nebo nákup letounů Jas-39 Gripen) či nastartování Standy Grosse k zázračným mimopracovním!!! příjmům. Co je proti tomu jeden transparent s expresivním heslem? Podle mne absolutní drobnost, nehledě na to, že by se měl M.Zeman především soustředit na práci, kterou by naplnil cíle svých voličů.

Že nebude jmenovat profesorem katolickou buznu, nepadlo před prezidentskou volbou ani slovo. Stejně jako se nezmiňoval, že bude stát o pochvalu vysokého kléru za, ve jménu Boha, provedené personální čistky.

Nemusím snad ani dodávat, že mne bude velmi zajímat, jestli titulem profesor neoblaží a za vzor mládeži neurčí mudrce, kteří například vyznávají nekontrolovanou vládu neviditelné ruky trhu, či v rozporu s Biblí obhajují nábožensko- ekonomickou ideologii, aby následky historických změn nesli na svých bedrech lidé, kteří je nezpůsobili. Mám dokonce pocit, jako by M. Zeman s Dukou uzavřel opoziční smlouvu číslo dvě.

0
Vytisknout
8112

Diskuse

Obsah vydání | 20. 5. 2013